prăjitură cu morcovi

Prăjitură cu morcovi

Prăjitură cu morcovi – o rețetă absolut minunată, pe care eu o asociez cu toamna, cu vremea rece și cu o ciocolată caldă alături. De ce o asociez cu toamna? Păi dacă o veți face, veți fi plăcut surprinși de aroma care va învălui bucătăria. Rețeta conține scorțișoară, ingredient ce va mirosi absolut divin în toată casa. Nu prea are sens să miroasă în casă a scorțișoară când afară sunt 40 de grade, nu-i așa?

Morcovul nici nu se simte, dar oferă o textură și-o frăgezime de invidiat! Nu mai zic de culoare! E toamnă curată în prăjitura asta.

Ba chiar puteți sări peste a pune și cremă, blatul e super gustos și așa, simplu.

Și pentru că pot să mă declar fan al acestei rețete de prăjitură cu morcovi, am pe site și un carrot cake, absolut fantastic.

reteta carrot cake reteta tort de morcovi
carrot cake

Dacă vă plac rețetele mele, nu ezitați să le dați un share pe Facebook, nu costă nimic. De asemenea vă aștept cu un subscribe și pe canalul meu de YouTube, unde puteți vizualiza modul de preparare a rețetelor mele.

Prăjitură cu morcov

Ingrediente

Ingrediente blat de morcov:

  • 300 ml ulei
  • 100 grame zahăr brun
  • 100 grame zahăr alb
  • 4 ouă
  • zahăr vanilat
  • o linguriță bicarbonat
  • ½ pliculeț praf de copt
  • esență de vanilie
  • o linguriță scorțișoară
  • 50 grame nucă măcinată
  • 270 grame făină
  • 300 grame morcov

Ingrediente cremă:

  • 200 grame mascarpone sau Philadelphia, dar mie nu îmi place
  • 300 ml frișcă îndulcită folosiți frișcă naturală
  • 50 grame nuci caramelizate

Preparare

  • În bolul mixerului punem uleiul și cele două tipuri de zahăr și le mixăm timp de 5-10 minute la viteză mare. Adăugăm apoi câte un ou, pe rând. Este important ca după fiecare ou să omogenizăm bine și abia atunci să-l adăugăm pe celălalt.
  • Apoi adăugăm pe rând celelalte ingrediente în ordinea scrisă mai sus, lăsând la final morcovul. Morcovul eu l-am dat pe răzătoarea mare. A ieșit cam măricel, nu m-a incomodat în niciun fel, dar zic că ar fi bine să fie ceva mai mic.
  • După ce omogenizăm bine și morcovul, turnăm compoziția în tavă (24x34) și coacem la 180 de grade, timp de 25-30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Când este gata, scoatem blatul pe un grătar și-l lăsăm să se răcească.
  • Între timp pregătim crema. Mixăm mascarponele cu frișca. Dacă doriți, puteți adăuga și ceva vanilie, dar e opțional. Aveți grijă, dacă folosiți frișcă naturală, se taie ușor dacă o bateți prea mult.
  • Întindeți această cremă peste blatul răcit.
  • Caramelizați nucile, lăsați-le să se răcească și apoi zdrobiți cu un cuțit. Presărați pe prăjitură. (Cum caramelizăm nucile? Caramelizăm 2-3 linguri de zahăr și când obținem o culoare frumoasă adăugăm nucile, amestecăm cât să se imbrace frumos în zahăr caramelizat, apoi stingem focul și turnăm pe o hârtie de copt. Lăsăm să se răcească, apoi trecem cu un cuțit peste și sfărâmăm).
  • Musai trebuie să stea peste noapte, se vor înmuia bucățile de zahăr, astfel nu vă vor durea dinții și gusturile se vor îmbina, rezultând ceva delicios.
  • Pe mine prăjitura m-a cucerit total și o voi reface cât de curând.

Video

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating