prăjitură cu magiun și bezea

Prăjitură cu magiun și bezea

Prăjitură cu magiun și bezea sau negresă cu magiun și bezea cum o cunosc mulți este o prăjitură tare dragă mie. Am găsit-o și sub denumirea de „zi noapte”, dar pentru mine rămâne o prăjitură cu magiun și bezea.

Cred că are toți atâtia ani ca mine și probabil am crescut împreună, pentru că eu mi-aduc aminte că mama o făcea extrem de des. Tocmai din acest motiv cred că oricât de multe prăjituri arătoase și deosebite aș face, din când în când mă reîntorc la gustul copilăriei. Și-am să mă reîntorc mereu la ea.

De ingrediente nu mai vorbim, că așa de simple sunt și probabil le aveți deja în cămară. Ce-i drept, mama cred că o făcea cu margarină, nu cu unt, însă eu am ales să o prepar puțin mai sănătos. Sigur e mult mai gustoasă cu unt. Nu-i bai dacă alegeți să o faceți cu margarină, până la urmă fiecare gătește așa cum vrea la el în bucătărie și cine sunt eu să vă spun că untul e mult mai sănătos decât margarina? Rolul acestui blog nu este educația alimentară și nici rolul meu nu este să decid ce ingrediente folosiți.

Așadar vă spunem că din când în când aleg să mă întorc la rețetele copilăriei și cred că uneori și vouă vi se face dor, așa că vă recomand 2 rețete vechi și delicioase, cu care sunt convinsă că ați copilărit.

faguri retea veche
faguri retea veche
scovergi - reteță simplă
scovergi – reteță simplă

Prăjitură cu magiun și bezea

Preparare15 minutes
Gătire30 minutes

Ingrediente

Ingrediente blat:

  • 4 gălbenușuri
  • 200 grame unt moale
  • 200 grame zahăr eu am pus doar 150, am avut magiunul dulce
  • 200 ml lapte
  • 200 grame făină
  • 30 grame cacao
  • esență rom
  • jumătate pliculeț praf de copt

În rest:

  • 4 albușuri
  • 150 grame zahăr
  • un borcan magiun de prune

Preparare

  • Untul moale (scoateți-l din timp din frigider ca să se înmoaie bine) îl mixăm împreună cu zahărul până devine cremos.
  • Apoi adăugăm pe rând, unul câte unul gălbenușurile, omogenizând după fiecare.
  • Turnăm laptele și amestecul de făină+cacao+praf de copt.
  • Omogenizăm și la final punem esența de rom.
  • Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (25x35) și coacem timp de 15-20 de minute sau până se întărește deasupra. Foc mediu, 180 de grade. Între timp batem spumă tare albușurile împreună cu zahărul.
  • Când prăjitura noastră s-a copt suficient, o scoatem din cuptor (atenție la degete și nu uitați să închideți ușa cuptorului ca să se păstreze temperatura), ungem cu un strat bogat de magiun, apoi întindem într-un strat uniform bezeaua și dăm din nou la cuptor pentru alte 15-20 de minute sau până bezeaua se gătește și prinde o culoare frumoasă.
  • Lăsăm apoi prăjitura să se răcească (altfel maginul va curge) și oricum va fi oribil să o tăiați. E delicioasă! Blatul este unul umed, în niciun caz înnecăcios sau greu de mâncat.
    prăjitură cu magiun și bezea

Video

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating