prăjitură cu magiun, nucă și vanilie

Prăjitură cu magiun, nucă și vanilie

Prăjitură cu magiun, nucă și vanilie, pe cât de complicată pare, pe atât de delicioasă este. Nu credeam că ingredientele astea puse la un loc pot avea un rezultat așa bun, dar uite că are. Ce-i drept, este o prăjitură puțin mai laborioasă atât în ceea ce privește ingredientele, cât și modul de preparare. Dar nu vă faceți griji, ingredientele sunt multe, dar sunt la îndemâna oricui.

Trebuie să recunosc totuși că am avut emoții când am asamblat prăjitura. Fiind totuși înaltă, când am unit cu cremă cele două prăjituri parcă era turnul din Pisa. A început să se clatine și tare-mi era că peste noapte va aluneca și voi găsi pe jos bucata de sus. N-a fost așa însă, dar pentru siguranță trebuie musai să fie crema bine întărită, iar prăjitura să fie rece. Și tot musa-i să stea la rece peste noapte. Dacă nu aveți încredere că va sta bine lipită, atunci o montați într-o tavă cu pereți detașabili. Sau într-o tavă normală, dar nu o mai puteți scoate.

Înainte să trecem la rețeta propriu zisă de prăjitură cu magiun, nucă și vanilie vă invit să descoperiți și alte dulciuri tare bune și simplu de pregătit.Doar dați click pe imaginea dorită și veți obține rețeta.

Ciocolată de casă
ciocolată de casă
prăjitură kranț cu nucă și caramel
prăjitură kranț cu nucă și caramel
fursecuri fragede cu ciocolată
fursecuri fragede cu ciocolată

Prăjitură cu magiun, nucă și cremă de vanilie

Preparare2 hours 30 minutes

Ingrediente

Pentru un blat (avem nevoie de 2, deci ingredientele de mai jos trebuie dublate):

  • 600 grame făină
  • 200 grame untură
  • 100 grame zahăr
  • 4 gălbenușuri
  • un păhărel de iaurt grecesc 150 grame
  • praf de copt – un vârf de linguriță
  • 1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri lapte

Pentru uns și decor:

  • 1 borcan magiun
  • ornamente de ciocolată

Pentru bezeaua de nucă (din nou, vom avea nevoie de 2, deci ingredientele dublate):

  • 6 albușuri
  • 200 grame zahăr
  • 70 grame nuci tocate
  • 2 linguri făină

Pentru crema de vanilie:

  • 4 gălbenușuri
  • 1 litru lapte
  • 200 grame zahăr
  • 8 linguri amidon
  • esență vanilie
  • 200 grame unt

Preparare

Preparare blaturi:

  • Folosindu-ne de degete, vom încorpora în untura solidă și rece (așa am avut-o eu) toată cantitatea de făină. Vom obține un aluat ca de tartă - destul de nisipios. Adăugăm apoi restul ingredientelor. Înainte de a pune bicarbonatul, îl vom stinge cu oțet.
  • Pentru cine nu cunoaște termenul de bicarbonat stins cu oțet, este simplu. Punem lingurița de bicarbonat într-o ceșcuță peste care turnăm lingurița de oțet. Imediat se va umfla, iar noi amestecând vom turna în aluatul nostru.
  • Vom obține un aluat nelipicios, dar destul de moale. Îl înfoliem și-l lăsăm deoparte.
  • Între timp ne vom apuca de bezeaua de nuci. Mixăm albușurile cu un praf de sare până își dublează volumul, apoi adăugăm zahărul și continuăm să mixăm până ce se vom obține o bezea fermă și lucioasă. Adăugăm nucile tocate și făina și ori ne folosim de o lingură ca să amestecăm totul, ori mixăm la cea mai mică viteză.
  • Acum că blatul este gata să fie pregătit, luăm bila de aluat și-o împărțim pe jumătate. Măsurăm tava în care vom coace și decupăm 2 hârtii de copt după dimensiuni. Eu nu am făcut asta, dar e mult mai bine.
    Întindem prima foaie de aluat și o ungem cu magiun. Jumătate de borcan mic am folosit. Apoi turnăm bezeaua de nucă și o nivelăm și deasupra așezăm cea de-a doua foaie de aluat. Presăm ușor cu mâinile și o înțepăm ca să nu se umfle la copt.
  • Vom coace acest blat cam 40 de minute la foc mediu (180 grade). Trebuie să fie ușor colorat pe deasupra. În timp ce se coace, vom pregăti un alt blat exact la fel.
  • După ce ambele blaturi sunt coapte, le lăsăm să se răcească bine de tot.

Preparare cremă:

  • Pentru cremă, vom freca gălbenușurile cu zahărul, adăugând câte o lingură de amidon și câte puțin lapte, alternându-le așadar, pentru a nu forma cocoloașe. Apoi punem pe foc mic și amestecăm continuu până ce crema noastră va căpăta consistență. Dăm deoparte și adăugăm untul, esența de vanilie, apoi lăsăm să se răcească bine.
  • Este foarte important să obținem o cremă fermă. Să fie bine răcită, la fel și blaturile. Vom împărți crema pe jumătate. O parte o punem între cele două blaturi, iar o parte deasupra. Lăsăm prăjitura la rece peste noapte. Deasupra, peste cremă, putem rade ciocolată sau presăra ornamente de ciocolată.

Video

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Prăjitură cu magiun, nucă și vanilie"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

1 Comment

  1. […] Prăjitură cu magiun, nucă și vanilie […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating