Prăjitură cu mac și portocală

Prăjitură cu mac și portocală, o prăjitură interesantă, o combinație destul de ciudățică aș putea spune. Se încadrează în categoria ori îți place , ori nu-ți place. Nu prea există cale de mijloc. Mie mi-a plăcut, mai ales că îmi plac portocalele și mi s-a părut interesantă combinația de mac și cremă de portocale.

Am folosit un suc de portocale proaspăt stors, e important ca portocalele să fie dulci, altfel crema o să iasă mai acrișoară. O să povestesc eu mai multe pe parcursul rețetei.

Prăjitura cu mac și portocală se potrivește de minune pe masa de Crăciun, e o prăjitură cu ținută, frumoasă, destul de înaltă,cu o combinație de culori reușită, zic eu.

Pentru mai multe prăjituri delicioase pentru Crăciun, vă recomand să aruncați un ochi pe site. Am o mulțime de dulciuri cremoase, mai puțin cremoase, aveți de unde alege. Printre preferatele mele:

Prăjitură cu magiun, nucă și vanilie
Prăjitură cu magiun, nucă și vanilie
Prăjitură Kranț cu nucă și caramel
Prăjitură Kranț cu nucă și caramel

Dacă vă plac rețetele mele, nu ezitați să le dați un share pe Facebook, nu costă nimic. De asemenea vă aștept cu un subscribe și pe canalul meu de YouTube, unde puteți vizualiza modul de preparare a rețetelor mele.

Prăjitură cu mac și portocală

Preparare1 hour 30 minutes

Ingrediente

Blat cu mac:

  • 6 ouă
  • 150 grame zahăr
  • 100 grame mac măcinat
  • 125 grame făină

Blat cacao:

  • 3 ouă
  • 75 grame zahăr
  • 55 grame făină
  • 20 grame cacao
  • esență rom

Crema de portocale:

  • 4 gălbenușuri
  • 200 grame zahăr
  • 7 linguri amidon
  • 900 ml suc de portocale
  • 200 grame unt
  • 250 ml smântână pentru frișcă

Preparare

Pregătire blat cu mac:

  • Separăm ouăle. Albușurile le batem spumă cu un praf de sare, apoi cu zahărul până ce vom obține o spumă pufoasă și fermă. O bezea mai exact. Punem gălbenușurile și amestecăm. Apoi adăugăm macul măcinat și făina și omogenizăm cu o spatulă. Facem mișcări ușoare, de jos în sus, nu amestecăm energic în toate direcțiile, pentru că vom pierde tot aerul, din compoziție.
  • Turnăm compoziția într-o tavă 22x32 și coacem în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute sau până prinde culoare. Îl lăsăm să se răcească și îl tăiem în 2.

Pregătire blat cu cacao:

  • Procedăm ca la blatul cu mac. Albușuri + zahăr până se face bezea fermă, gălbenușuri, apoi punem făina, cacaua și esența. Coacem în aceeași tavă.

Pregătire cremă de portocale:

  • În primul rând eu am stors sucul. Am folosit un suc de portocale proaspăt stors, am vrut o cremă de portocale cu un gust super intens. Asta am și obținut, doar că la final am mai adăugat un pic de zahăr. Contează extrem de mult tipul de portocale și dacă sunt mai dulci, mai acre.
  • Într-un vas pe care urmează să îl punem pe foc, batem gălbenușurile cu zahărul, adăugăm amidonul și sucul de portocale. Dacă nu aveți atâta suc, puteți folosi jumate lapte jumate suc.
  • Omogenizăm cu un tel și punem pe foc, amestecând până vom obține o cremă groasă. Dăm deoparte și lăsăm să se răcească bine.
  • Între timp, spumăm untul și când crema noastră este rece, o punem lingură cu lingură peste unt, continuând să mixăm. Gustăm și dacă mai trebuie zahăr, mai adăugăm, dar atenție! folosim zahăr pudră!

Asamblare:

  • Împărțim crema în mod egal în 2 recipiente, astfel obținem straturi egale.
  • Așezăm blatul cu mac, întindem un strat de cremă, așezăm blatul cu cacao,, punem cel de-al doilea strat de cremă de portocale, urmează blatul cu mac. Deasupra batem frișca și o întindem. Ornăm cu ciocolată rasă, ornamente de ciocolată, etc..

Video

sursă de inspirație : pagina de facebook Pasiunea Mea

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Prăjitură cu mac și portocală"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating