prăjitură cu frișcă și căpșuni

Prăjitură cu frișcă și căpșuni

Prăjitură cu frișcă și căpșuni, o rețetă ușoară de vară, rapid de făcut și la fel de rapid de mâncat. Am făcut-o imediat ce mi-am primit formele din silicon. Abia așteptam să o folosesc, așa că fix în aceeași zi am pus-o la treabă. Tare fain mi-au ieșit aceste triunghiuri. Cel mai mult mă bucură că prăjiturile sunt individuale astfel că le pot personaliza pe fiecare după plac.

Prăjitură cu frișcă și căpșuni, un dulce potrivit pentru cei care iubesc ciocolata. Blatul are și ciocolată și destul de multă cacao, așa că va avea un gust intens de cacao. Dacă vi se pare prea multă cacao pentru gustul vostru, reduceți din cantitate și suplimentați făina.

Până să trecem la rețeta propriu zisă, am să vă las câteva recomandări de dulciuri cu căpșuni. Ca să ajungeți la rețetă, dați click pe poze.

tort cu mousse de căpșuni
tort cu mousse de căpșuni
mini cheesecake cu căpșuni
mini cheesecake cu căpșuni

Dacă vă plac rețetele mele, nu ezitați să le dați un share pe Facebook, nu costă nimic. De asemenea vă aștept cu un subscribe și pe canalul meu de YouTube, unde puteți vizualiza modul de preparare a rețetelor mele.

Prăjitură cu frișcă și căpșuni

Preparare1 hour

Ingrediente

Ingrediente blat:

  • 125 grame unt
  • 100 grame zahăr
  • 3 ouă mai mici
  • 200 grame făină
  • 60 grame cacao
  • 140 ml lapte
  • 50 grame ciocolată
  • jumătate pliculeț praf de copt
  • o linguriță rasă bicarbonat
  • o lingură oțet

Ingrediente cremă:

  • 150 ml frișcă îndulcită
  • 100 grame mascarpone
  • biluțe decorative
  • căpșuni
  • apă + zahăr pentru sirop

Preparare

  • Untul la temperatura camerei îl mixăm împreună cu zahărul până obținem o pastă cremoasă. Puteți folosi zahăr pudră sau normal. Eu am folosit zahăr normal. Adăugăm ouăle unul câte unul, omogenizând după fiecare.
  • Apoi adăugăm făina, cacaua și omogenizăm. Urmează laptele, ciocolata dată prin răzătoarea mare sau mărunțită cu un cuțit. La final punem praful de copt și bicarbonatul stins cu oțet.
  • Turnăm compoziția în tavă de brioșe sau în cazul meu, am achizițonat o minunată formă din silicon, pe care abia așteptam s-o folosesc.
  • Separat, frișca se mixează cu crema mascarpone. Ornăm prăjiturile. Decorăm cu biluțe decorative și căpșuni.
  • Cea mai bună variantă a acestor prăjiturele este cea însiropată. Inițial nu făcusem sirop, însă mi s-au părut seci. Așa că am făcut repede un sirop (apă+ zahăr caramelizat) și-am însiropat prăjitura după ce am ornat-o. Am turnat siropul călduț într-un vas și-am băgat prăjitura cât să intre 3 sferturi în sirop. Am lăsat câteva secunde. A fost delicios!

Video

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating