Prăjitură cu Finetti

Prăjitură cu Finetti

Prăjitură cu Finetti, o prăjitură ciocolatoasă, pe placul celor mici, dar și celor mari. Am descoperit-o acum vreo 3 ani și de atunci o fac mai mereu, pentru că nouă ne place Finetti și tot ce e cu Finetti. Iese o prăjitură super bună, destul de mare, care poate fi tăiată ori bucăți mici, ori bucăți pătrate și mâncată cu lingurița. Cu un moț de frișcă, ori lăsată pur și simplu așa cum e ea, simplă, ori presărată cu ornamente de ciocolată sau cu ciocolată rasă, poate fi prăjitura perfectă pentru un weekend leneș sau chiar pentru un eveniment.

Moțul meu de frișcă e oribil, dar am și-o scuză bună. Poza e făcută acum mulți ani, pe vremea când bucătăria mi-era mai mult străină decât prietenă. E chiar prima prăjitură mai serioasă pe care am făcut-o singură. De atunci așa cum am zis am mai făcut-o, însă niciodată nu am refăcut poza, care de altfel e una singură, căci nu visam la blog pe atunci.

Lăsând vorba la o parte, iată cea mai simplă rețetă de Prăjitură cu Finetti.

Dacă sunteți iubitori de astfel de creme de ciocolată, iată aici o rețetă fără coacere: prăjitură cu mascarpone și nutella

Tavă:  24x36 cm
Preparare30 minutes
Gătire30 minutes
Timp total1 hour

Ingrediente

  • 10 ouă
  • o cană și jumătate de zahăr
  • o cană și jumătate făină
  • 2 linguri cacao
  • sare
  • jumătate pliculeț praf de copt

Pentru cremă

  • 1 pachet margarină sau unt
  • 400 grame Finetti sau Nutella

Pentru sirop

  • o cană apă
  • jumătate cană zahăr (sau după gust)
  • esență de rom

Preparare

  • Preparăm blatul. Separăm ouăle. Albușurile le batem spumă cu zahărul, adăugăm gălbenușurile, sarea, făina, praful de copt și cacaua. Totul e simplu, un blat cu nimic special. Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 3- de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
  • Când e gata, îl scoatem, îl lăsăm bine să se tăcească, apoi îl tăiem în două.
  • Pentru cremă topim margarina sau untul și când e un pic călduță/călduț adăugăm Finetti și frecăm bine. La final se poate mixa un pic să iasă mai bună. Dacă aveți posibilitatea folosiți un unt calitativ. 
  • Siropul e și el simplu de făcut, caramelizăm zahărul și când prinde o culoare frumoasă adăugăm apa. Lăsăm pe foc până se topește zahărul, apoi dăm de-o parte și adăugăm esență de rom. Lăsăm să se răcească. 
  • Pentru asamblare, tăiem blatul pe jumătate (dacă nu am făcut-o deja), însiropăm bine prima parte, adăugăm jumătate din cremă, punem celălalt blat, îl însiropăm și pe el și punem și crema rămasă. Opțional se pot face moațe din frișcă sau se poate lăsa așa.

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating