Prăjitură cu dulceață de coacăze și bezea, perfectă pentru zilele toride de vară. Este o prăjitură ușor de făcut, răcoritoare, o combinație de dulce acrișor tare interesantă.
Este sezonul coacăzelor roșii sau negre, al zmeurii și căpșunilor, așa că de ce să nu profităm și să folosim bogățiile oferite de natură în rețete dulci și super apetisante? Și dacă nici acum, când piețele abundă și grădinile sunt îmbrăcate în hăinuțe colorate, atunci când?
Prăjitura de astăzi a mai apărut pe blog, un pic diferit, acum ceva vreme. Atunci foloseam fructe proaspete, pe care le puneam direct în blat, de data asta folosind o dulceață de coacăze. Ambele variante sunt bune, dar parcă asta e mai pe sufletul meu.
Pe blog găsiți multe rețete cu fructe de sezon, fiind o mare fană mai ales a prăjiturilor cu zmeură.
Dacă vă place rețeta de prăjitură cu dulceață de coacăze și bezea, nu ezitați să îi dați un share pe Facebook, nu costă nimic. De asemenea vă aștept cu un subscribe și pe canalul meu de YouTube, unde puteți vizualiza modul de preparare a rețetelor mele.
Prăjitură cu dulceață de coacăze și bezea
Ingrediente
Pentru blat:
- 4 gălbenușuri
- 200 grame unt
- 200 grame zahăr
- 200 ml lapte
- 230 grame făină
- praf de copt
- esență de vanilie
În plus:
- 4 albușuri
- 150 grame zahăr
- dulceață de coacăze roșii
- fructe proaspete de coacăze
Preparare
- Untul, la temperatura camerei, îl mixăm cu zahărul. Mixăm până va deveni o compoziție cremoasă și foarte fină. Adăugăm pe rând, câte un gălbenuș, omogenizând foarte bine după fiecare.
- Adăugăm laptele, esența, făina și praful de copt. Amestecăm totul bine. Turnăm compoziția în tavă (25x35)
- Cât timp blatul este la copt, bregătim bezeaua. Batem spumă albușurile întâi cu un praf de sare, apoi cu zahărul. Trebuie să fie fermă.
- Când blatul este aproape copt, dar nu în totalitate (să fie ferm la suprafață), întindem un strat de dulceață de coacăze și deasupra punem bezeaua, apoi dăm din nou la cuptor până ce capătă o frumoasă culoare.