Prăjitură cu cremă de biscuiți Oreo – o prăjitură tare gustoasă și ușor de făcut. Dacă și vouă vă plac prăjiturile și biscuiții Oreo, ei bine aceasta rețetă le îmbină pe amândouă. Și ce poate fi mai plăcut deloc o dublă plăcere în aceeași îmbucătură?
Cu un blat simplu de cacao, o cremă fină la gust, dar cu spărturi de Oreo vă spun că sigur veți cuceri nu numai pe cei mici, ci și pe cei mari. Și dacă nu vă plac vestiții biscuiți, atunci folosiți alții, de care vă plac. Iese la fel de bună cu orice, sunt convinsă!
Până să trecem la rețeta de prăjitură cu cremă de biscuiți Oreo, am ales 3 dintre cele mai bune din punctul meu de vedere, pe care le puteți vedea aici:
Prăjitură cu cremă de bisuciți Oreo
dimensiune tavă: 25x35
Ingrediente
Blat:
- 6 ouă
- un praf de sare
- 6 linguri de zahăr
- 5 linguri de făină
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri de ulei
Cremă:
- 500 ml smântână pentru frișcă
- 200 grame mascarpone
- 300 grame biscuiți Oreo măcinați
Decor:
- biscuiți Oreo
Preparare
Preparare blat:
- Pregătim blatul mai înainte de toate, ca să aibă timp suficient să se răcească. Așadar separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă tare mai întâi cu un praf de sare, apoi cu zahărul. Vom opține o spumă lucioasă, fermă, ce nu cade de pe paletele mixerului. Este important să facem asta, întrucât nu folosim praf de copt.
- Gălbenulurile le frecăm cu uleiul, apoi adăugăm peste spuma de albușuri și amestecăm.
- Adăugăm cacaua și făina și omogenizăm totul cu o lingură, cu mișcări ușoare, de jos în sus, ca să păstrăm tot aerul în compoziția noastră. Vom coace blatul la 180 de grade (foc mediu), într-o tavă 25x35, timp de aproximativ 25 de minute, sau până trece testul cu scobitoarea.
Preparare cremă:
- Întrucât eu am folosit o smântână pentru frișcă deja îndulcită, nu am mai folosit zahăr ca să îndulcesc această cremă. Dacă folosiți o smântână pentru frișcă neînducită și vreți o cremă dulce (dar țineți cont și de cât de dulci sunt biscuiții), atunci folosiți 2-3 linguri de zahăr pudră. Cel mai bine este să adăugați zahărul după ce ați amestecat frișca cu mascarponele.
- Am mixat smântâna pentru frișcă și când a fost aproape gata am adăugat mascarponele și biscuiții pe care i-am măcinat în prealabil. Pe unii i-am măcinat fin, pe alții doar i-am sfărâmat, ca să-i simt în cremă.
- Când blatul s-a răcit, l-am tăiat în 2. Am pus un strat generos de cremă, apoi cel de-al doilea blat și un ultim strat de cremă. Deasupra am ornat cu biscuiți sfărâmați.
- Cel mai bine este să lăsați prăjitura peste noapte, se întrepătrund aromele și va fi mult mai gustoasă.