Prăjitură cu coacăze roșii și bezea

Prăjitură cu coacăze roșii și bezea – rețetă de vară, cu fructe proaspete, sănătoase, culese din grădina casei. Desigur că această prăjitură cu coacăze se poate face și iarna, folosind coacăze congelate. Pentru asta e musai să lăsăm fructele să se decongeleze și să le punem pe un prosop de bucătărie care să absoarbă apa. Fructele trebuie să rămână uscate.

Este o prăjiturică tare rapidă și tare ușor de făcut. Am făcut-o într-o cantitate mai mică, pentru că în aceeași zi am făcut și-o prăjitură pufoasă cu vișine și am considerat că e suficient cât dulce avem.

Datorită coacăzelor roșii, prăjitura are un gust echilibrat. Gustul acrișor al coacăzelor echilibrează de minune dulceața bezelei 🙂 Dacă vă plac coacăzele, atunci musai să încercați și rețeta de mini tarte cu cremă de vanilie și fructe.

Ați încercat rețeta de prăjitură cu coacăze roșii și bezea și v-a plăcut? Faceți-i o poză și încărcați- o aici, să o vedem și noi!

Prăjitură cu coacăze roșii și bezea

Preparare15 minutes
Gătire40 minutes

Ingrediente

  • 100 grame unt
  • 200 grame zahăr pudră
  • 3 ouă – separăm albuș de gălbenuș
  • 150 ml lapte
  • 200 grame de făină
  • coacăze roșii – după preferință- eu am avut o mână zdravănă de fructe
  • jumătate pliculeț praf de copt
  • 50 grame de zahăr – pentru bezea

Preparare

  • Untul, lăsat la temperatura camerei îl mixăm bine cu zahărul. Trebuie să obținem o compoziție cremoasă și să se dizolve zahărul. Adăugăm apoi pe rând cele 3 gălbenușuri, laptele și făina amestecată cu praful de copt. Ca să fie treaba mai ușoară, turnăm laptele alternându-l cu făina.
  • Când este gata compoziția o turnăm într-o tavă. După cum vedeți eu nu am avut o tavă destul de mică, așa că am improvizat.
  • Punem și coacăzele și dăm la cuptor la foc mediu pentru 15-20 minute, cât să se coacă blatul la suprafață.
  • Între timp batem spumă tare albușurile cu un praf de sare și cu 50 grame de zahăr. Această bezea o punem deasupra blatului după cele 15 minute (dacă blatul nu e copt la suprafață îl mai lăsăm). Nivelăm și mai dăm la cuptor până se coace bezeaua. Încă 10-15 minute adică.
    prăjitură cu coacăze
  • După ce prăjitura cu coacăze roșii este gata, o lăsăm să se răcească de tot, apoi putem felia.

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating