Prăjitură cu biscuiți și cremă de vanilie, cu o aromă specială de rom este o bunătate tare simplu de făcut. Am pregătit-o demult tare și-mi amintesc sigur că alții erau biscuiții folosiți în rețeta originală, însă nu am găsit atunci prin magazin. Așa că am luat acești biscuiți cu rom. Vă recomand din suflet să-i folosiți și voi exact pe aceștia, iese atât de gustoasă prăjitura că sigur o veți repeta.
În rest, treaba e simplă. Un blat tăiat pe din două, o cremă de vanilie și niște ciocolată rasă. Nimic complicat, nimic care să nu iasă.
Lăsați prăjitura peste noapte la rece, apoi a doua zi o puteți tăia. Dacă doriți să iasă mai în evidență biscuiții (pentru că și ei și blatul sunt închiși la culoare), atunci faceți o porție și jumătate de cremă. Sau chiar porție dublă. La asamblare veți vedea voi câtă este necesară să înălțați biscuiții. Dar eu zic că nu-i bai dacă iese așa cum o vedeți în poză.
Dacă vreți și alte rețete de prăjituri, pe lângă rețeta de prăjitură cu biscuiți și cremă de vanilie, las mai jos câteva bunătățuri dulci și ochioase, toate conținând biscuiți:
Prăjitură cu biscuiți și cremă de vanilie
Ingrediente
Pentru blat:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 4 linguri făină
- 2 linguri cacao
- un praf de sare
- 3 linguri ulei
Pentru cremă:
- 4 ouă
- 200 grame zahăr
- 4 linguri lapte
- 200 grame unt
- esență de vanilie
Pentru glazură:
- 200 grame ciocolată albă
- 2 linguri unt
- 2 linguri lapte
În plus:
- 4-5 pachete biscuiți rom
- cafea pentru înmuiat
- ciocolată pentru decor
Preparare
Preparare blat:
- Pentru blat, separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm foarte bine albușurile cu zahărul până ce obținem o bezea foarte lucioasă și fermă. Nu trebuie să cadă de pe paletele mixerului. Este important acest pas, întrucât nu folosim praf de copt.
- Separat frecăm gălbenușurile cu uleiul și le turnăm peste bezea.
- Adăugăm făina și cacaua și omogenizăm folosind o lingură. Facem mișcări largi, ușoare, nu frecăm în disperare. Turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (25x35) și coacem în cuptorul preîncăzlit timp de 25-30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Preparare cremă:
- Batem cu un tel ouăle cu zahărul 2-3 minute, apoi adăugăm laptele și punem vasul pe foc mic. Amestecăm până se îngroașă ca o budincă. Dăm deoparte și adăugăm untul și esența de vanilie.
- Lăsăm să se răcească complet, apoi mixăm. Va deveni mai fină crema și mai spumoasă. Dacă doriți puteți lăsa crema să se răcească complet. Între timp mixați untul până devine fin. Când crema este rece, o amestecăm cu untul. Eu prefer prima variantă, e mai comodă.
Asamblare:
- Blatul îl tăiem în 2. Vom pune jumătate din cremă, apoi biscuiții pe care îi înmuiem în cafea caldă, cealaltă jumătate de cremă, blatul 2, iar deasupra vom pregăti o glazură de ciocolată albă. (Topim ciocolata cu untul și laptele) Peste glazură am ras puțină ciocolată.
- Lăsăm la rece peste noapte, apoi putem tăia.