11.02.2020Farfuria Colorată > Altele >
pancakes japoneze

Pancakes japoneze / Clătite pufoase japoneze

Pancakes japoneze super pufoase, cele mai pufoase pancakes pe care le-am mâncat. Clătitele japoneze sunt extrem de moi și de bune. Se topesc în gură! Doar un filmuleț de pe YouTube m-a convins că e musai să le pregătesc și nici n-am ajuns la final că imediat am fugit în bucătărie.

Aceste pancakes japoneze se fac extrem de ușor, atâta doar că trebuie să fiți atenți la coacerea lor. Eu le-am copt cam 10 minute la foc mic mic, dar nu-i musai. Contează mult flacăra aragazului și la fel de importantă este și tigaia în care le coaceți. Alte rețete care se fac extrem de rapid puteți găsi accesând linkurile de mai jos:

prăjitură rapidă cu mascarpone și nutella
prăjitură rapidă cu mascarpone și nutella
chec cu banane sau banana bread
chec cu banane sau banana bread
chec pufos cu lapte
chec pufos cu lapte

Pancakes japoneze

Preparare15 minutes
Gătire10 minutes
Porții: 5 clătite

Ingrediente

  • 2 gălbenușuri
  • 20 ml lapte
  • 10 ml ulei
  • esență de vanilie
  • 30 grame făină
  • 3 albușuri
  • 50 grame zahăr
  • miere pentru mâncat clătitele

Preparare

  • 2 gălbenușuri le frecăm cu uleiul și laptele. Apoi adăugăm praful de copt, esența de vanilie și făina cernută.
  • Separat batem spumă 3 albușuri cu zahărul, până ce obținem o bezea fermă. E obligatoriu să fie fermă și să nu cadă de pe paletele mixerului.
  • Adăugăm apoi bezeaua peste compoziția de gălbenușuri și omogenizăm cu o lingură sau un tel. Facem mișcări largi și ușoare să nu pierdem aerul din bezea.
  • Tigaia o ungem cu ulei și o încingem bine. Folosiți o tigaie cu capac, deci nu una pentru clătite. Facem 2-3 grămăjoare de aluat (câte intră), folosind un poș. Cam 3-4 linguri de compoziție să fie pentru fiecare grămăjoară. Dacă aveți o lingură pentru înghețată folosiți-o. Grămăjoarele vor fi înalte, datorită compoziției pufoase și nu aplatizate ca la pancake-urile obișnuite.
  • Ne vor ieși 5 clătite. Le coacem la foc mic timp de aproximativ 10 minute, cu capacul pus. Timpul poate diferi în funcție de tigaie și flacără, așa că apreciați în funcție de cum setați totul.
    Veți vedea că dacă clătita nu este făcută pe partea pe care este așezată, paleta cu care veți încerca să o întoarceți se va murdări de aluat.
  • Turnați miere și devorați-le! Sunt extrem de pufoase și delicioase!
    pancakes japoneze

Video

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating