mini cheesecake cu căpșuni

Mini cheesecake cu căpșuni

Mini cheesecake cu căpșuni, vedeta sezonului. Piețele sunt pline de căpșuni care mai de care mai frumoase, mai arătoase, însă nu la fel de gustoase pe cât de aspectuase sunt. Dacă aveți posibilitatea cereți să gustați, ca să nu vă treziți acasă că ronțăiți dintr-o căpșună ca dintr-un măr.

Cheesecake-ul de astăzi este un desert fără coacere, care se face super rapid. Se poate mânca în aceeași zi, câteva ore mai târziu, deci se pretează pentru o vizită neașteptată. Plus că este este așa de frumos, că-l mănânci cu privirea mai întâi!

Dacă nu aveți inele din inox, nu-i niciun bai, improvizați. Eu am avut un fel de plastic suficient de subțire cât să îi pot da forma dorită. L-am lipit cu scotch, în așa fel încât să-l pot tăia ca să scot prăjitura și de asemenea să-l pot refolosi și altădată.

În total cred că mi-a luat vreo 45 de minute, în situația în care am și filmat și automat implică un pic mai mult timp.

Dacă vă plac căpșunile și nu cred că este om care să refuză o căpșună parfumată și aromată, vă recomand o altă rețetă de tort fără coacere cu mousse de căpșuni. Vă asigur că atât rețeta de mini cheesecake cu căpșuni, cât și rețeta de tort cu mousse de căpșuni sunt demențiale! O să vă lingeți pe degete.

tort cu mousse de capsuni
tort cu mousse de capsuni

Mini cheesecake cu căpșuni

Preparare45 minutes
Porții: 4 porții

Ingrediente

  • 190 grame biscuiți eu am folosit Belvita cu cacao
  • 100 grame unt topit
  • căpșuni ~300 grame

Decor

  • ciocolată

Cremă:

  • 250 grame mascarpone
  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • esență de vanilie
  • 4 lingurițe zahăr pudră

Preparare

Blat:

  • Măcinăm biscuiții fin. Topim untul și îl tunăm peste biscuiți.
  • Omogenizăm și distribuim acest aluat în forme, tasând foarte bine, pentru a nu exista goluri. Băgăm la frigider pentru jumătate de oră, timp în care pregătim crema.

Cremă:

  • Crema se face super repede. Într-un vas punem smântâna pentru frișcă, mascarponele, zahărul pudră și esența de vanilie și mixăm până vom obține o cremă fină și fermă. După gust, putem adăuga zahăr în plus.
  • Atenție! Dacă folosiți alt tip de cremă de brânză, este posibil ca amestecul vostru să fie lichid și atunci este nevoie de 5-6 grame de gelatină. O hidratați (respectați instrucțiunile de pe ambalaj), apoi o topiți și o amestecați în cremă.

Asamblare:

  • Tăiem căpșunile pe jumătate. Scoatem formele de la frigider și punem căpșunile în interior, tapetând forma. Punem crema, pe care încercăm să o distribuim și în golurile dintre bucățile de căpșuni.
  • După ce am umplut toate formele, le mai lăsăm câteva ore la frigider. Pe deasupra eu am ras ciocolată și am pus câte o jumătate de căpșună sau chiar una întreagă.
    mini cheesecake cu căpșuni

Video

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating