12.11.2021Farfuria Colorată > Altele >

Guguluf cu ciocolată și portocale

Guguluf cu ciocolată și portocale, o rețetă simplă și foarte rapidă, perfectă pentru un dulce rapid de weekend. Stau portocalele doldora în supermarketuri, acum e perioada lor, așa că de ce să nu profităm și să le folosim în rețete dulci sau ca atare. Portocalele și ciocolata mi se pare că merg mână în mână, parcă ar fi făcute una pentru cealaltă.

Nu știu voi, dar eu sunt fan checuri, gugulufuri, orice se face rapid și se mănâncă în aceeași zi. Mai bine zis, câteva ore mai târziu. Îmi plac prăjiturile cremoase, prăjiturile fine, dar când e vorba de așteptare de-o noapte ca să le pot savura, nu mai e așa mare plăcere.

Am o colecție adevărată de rețete de checuri ,așa că dacă vreți să vă inspirați, aruncați un ochi aici: rețete checuri și brioșe. Dintre toate, preferatele mele sunt:

chec pufos cu lapte
chec pufos cu lapte
guguluf cu dovleac și ciocolată
guguluf cu dovleac și ciocolată

Dacă vă plac rețetele mele, nu ezitați să le dați un share pe Facebook, nu costă nimic. De asemenea vă aștept cu un subscribe și pe canalul meu de YouTube, unde puteți vizualiza modul de preparare a rețetelor mele.

Guguluf cu ciocolată și portocală

Ingrediente

  • 100 grame de unt la temperatura camerei
  • 100 grame zahăr brun
  • un pliculeț zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 220 grame
  • 2 linguri cacao
  • 150 ml lapte
  • esență de rom
  • cipsuri de ciocolată
  • pentru glazură – 70 grame ciocolată amăruie

Preparare

  • Untul, la temperatura camerei, împreună cu cele două tipuri de zahăr se mixează 1 minut, cât să se omogenizeze, apoi se adaugă cele două ouă și se continuă omogenizarea.
  • La final se adaugă făina amestecată cu praful de cacao, laptele și esența. Se amestecă cu o lingură, nu se mai lucrează cu mixerul. Tot acum dacă se dorește se adaugă și cipsuri de ciocolată.
  • Compoziția se toarnă într-o formă mică de guguluf. Dacă nu aveți o formă mică, folosiți una de 24 cm și neapărat dublați cantitățile ingredientelor.
  • Se coace guguluful la 180 de grade (foc mediu) 30-35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Pe deasupra se glazurează cu ciocolată topită și se ornează cu felii de portocală.

Video

 

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Guguluf cu ciocolată și portocale"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating