gogoși pufoase rețetă simplă

Gogoși pufoase – rețetă simplă

Gogoși pufoase – rețetă simplă, care musai trebuie să se afle în caietul cu rețete. Este super simplă, nu are cu ce să dea greș dacă respectați niște pași importanți, ca în cazul oricărui aluat. Pași nu sunt grei și nici foarte speciali, doar că necesită niște explicații mai pe îndelete, așa că nu intrăm în ei acum. Ideea de bază ar fi ca drojdia să nu fie una veche și apa să nu frigă.

Rețeta de gogoși pufoase este asemănătoare cu rețeta de gogoși răsucite, pe care musai să le încercați. Chiar dacă nu sunt la această rețetă, eu zic că nici nu e nevoie, sunt sigură că e super simplu.

Nu știu câți dintre voi pățiti ca până să faceți gogoși să aveți o poftă nebună. Să vă imaginați cum devorați gogoși una după una. Însă după ce stai în mirosul gogoșilor prăjite și le iei pe rând la prăjit, la umplut și pudrat, când e vorba de mâncat parcă mm, n-ai mai mânca. Desigur, o soluție bună ar fi să le facă altcineva. Dar până atunci, eu zic să punem de-o tură de gogoși pufoase – rețetă simplă, nu?

Preparare20 minutes
Gătire30 minutes
Dospire2 hours

Ingrediente

  • 500 grame făină
  • 250 ml apă
  • 60 grame zahăr
  • 2 ouă
  • 75 grame unt topit și răcit
  • 25 grame drojdie
  • coajă de lămâie
  • zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit
  • gem pentru umplut

Preparare

  • Într-un vas cernem făina. Zahărul împreună cu apa îl punem într-un ibric, doar să-l încălzim atât cât să se topească zahărul. NU trebuie să frigă, dacă e prea cald, îl dați deoparte să se mai răcească.
  • Din acest lichid luăm 2-3 linguri și dizolvăm drojdia, pe care o punem apoi în vasul cu făină, în mijloc (unde facem o adâncitură). Acoperim cu făină luată de pe margini și așteptăm 10 minute.
  • Adăugăm apoi ouăle, restul de lichid, aromele și începem să omogenizăm, folosind lingura. Băgăm apoi mâna și începem să luăm la frământat, turnând și untul puțin câte puțin.
  • Eu am frământat cam 5 minute. Lăsăm aluatul la dospit până își dublează volumul. Îl întindem apoi pe blatul de lucru uns cu ulei. Eu de obicei las aluatul mai gros, apoi decupez. După ce am decupat toate gogoșile le acoperim și le mai lăsăm la crescut 15 minute.
  • Încingem bine o tigaie în care punem ulei ceva mai mult, ca gogoșile să plutească, să nu atingă fundul tigăii și prăjim la foc mediu, până se rumenesc frumos.
  • Scotem gogoșile pe șervețe absorbante și le lăsăm să se răcească puțin. Apoi cu ajutorul unei seringi de bucătărie umplem gogoșile cu gem și le pudrăm la final cu zahăr.

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Gogoși pufoase – rețetă simplă"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating