gogoși cu iaurt sau gogoși turnate cu lingura

Gogoși cu iaurt sau gogoși turnate cu lingura

Gogoși cu iaurt sau gogoși turnate cu lingura, o rețetă super rapidă pentru a satisface pofta de dulce în doar câteva minute. Nu este prima oară când le fac, dar este prima oară când folosesc iaurtul în rețeta de gogoși. Rezultatul este unul foarte bun. Ies ușor umede la interior, nu uscate ca gogoșile cu lingura pe care le fac de obicei și pe care de altfel le și prefer.

Nu fiți zgârciți în arome! Puneți coajă de lămâie sau portocală dacă vă place, esență, pentru că aluatul e unul destul de simpluț. Ingredientele sunt banale, cu siguranță le avem cu toții în casă. Cu alte cuvinte, dacă nu puneți arome, atunci aceste gogoși cu iaurt nu vor avea gust.

Preparare15 minutes
Gătire3 minutes
Porții: 10 gogoși

Ingrediente

  • 1 ou
  • 3 linguri zahăr
  • 140 grame iaurt
  • coajă de lămâie
  • esență de vanilie
  • 150 grame făină
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră
  • mai puțin de jumătate pliculeț
  • praf de copt

Preparare

  • Spargem oul într-un vas și-l batem puțin cu telul. Adăugăm și zahărul și mai batem puțin.
    Apoi punem iaurtul, aromele și praful de copt, după care omogenizăm. Punem și făina și amestecăm bine.
  • Într-o tigaie încingem bine uleiul, după care începem să luăm din aluat cu o lingură și să le turnăm în ulei. Ca să cadă aluatul din lingură, eu trec această lingură prin uleiul încins. Astfel e mult mai ușor de lucrat.
  • Gogoșile se prăjesc la foc mediu, nici mic pentru a nu se umple de ulei, dar nici iute, pentru că vor rămâne crude în interior. Se scot pe prosoape de bucătărie, apoi se pudrează cu zahăr.
    gogoși cu lingura

Video

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating