Fursecuri lămâi, atât de gustoase și de frumoase că-ți vine să mai faci de îndată ce se termină de pe farfurie! Rețeta de fursecuri lămâi e una atât de ușoară, că o poate face și un copil. De cum le-am văzut am zis că lămâile astea dulci ar arăta bine pe un platou alături de ciupercuțe, nuci și piersici. Cred că totuși se fac mult mai rapid ca suratele lor, dar ce-i drept e nevoie de un pic de răbdare.
Rezultatul însă e încântător!
Din aceeași categorie a fursecurilor migăloase dar frumoase mai avem:
Dacă vă plac rețetele mele, nu ezitați să le dați un share pe Facebook! Nu vă costă nimic pe voi, în schimb mie îmi aduce o mică bucurie. De asemenea că aștept și pe canalul meu de Youtube unde veți putea vedea și modul de preparare al rețetelor mele!
Fursecuri lămâi cu umplutură de nucă
Ingrediente
Pentru aluat:
- 500 grame făină
- jumătate pliculeț praf de copt
- 100 grame zahăr
- 2 gălbenușuri
- 100 grame unt moale
- esență de lămâie
- coajă rasă de la o lămâie mai mică
- 200 ml lapte
Pentru umplutură:
- 2 albușuri
- 100 grame zahăr pudră
- 250 grame nucă măcinată (nu am avut-o chiar măcinată fin eu)
- esență de lămâie
În plus:
- colorant galben și verde
- puțin lapte - cam 100 ml
- zahăr tos pentru tăvălit
Preparare
- Într-un vas punem făina și praful de copt. Peste ea adăugăm zahărul. Puteți folosi zahăr pudră, eu am folosit normal, că nu am mai avut altfel, dar a fost ok. Le amestecăm.
- Adăugăm gălbenușurile, amestecând continuu cu mixerul.
- Tot acum punem untul moale (l-am băgat câteva secunde la microunde, nu s-a topit decât pe alocuri, în rest a fost moale). Omogenizăm bine.
- Răzuim coaja de lămâie și punem esența. Adăugăm și laptele și mai continuăm să amestecăm cu mixerul, apoi finisăm aluatul cu mâna.
- Transferăm aluatul pe o folie alimentară sau într-o pungă și dăm la frigider cel puțin 30 de minute.
Preparare umplutură:
- Albușurile le amestecăm cu zahărul pudră, folosind o lingură. Le amestecăm, nu le mixăm atenție! Apoi adăugăm nuca și esența. Simplu, nu?
Cum obținem lămâi?
- Scoatem aluatul de la frigider și formăm bile cam de 23 de grame fiecare. Mi-au iesit cam 40 de bile. Dacă vi se lipește aluatul de blat, folosiți făina ca să înfăinați atât blatul cât și sucitorul.Fiecare bile o întindem într-o formă rotundă. În mijloc punem o linguriță de umplutură, unim cercul nostru și obținem un semicerc. Lipim bine și dăm forma de lămâie. E mai simplu dacă urmăriți în poză sau în video, decât dacă aș explica eu în scris.
- Coacem lămâile la 170 de grade timp de aproximativ 20 de minute, sau cât e necesar pentru a prinde o culoare frumoasă pe fund. Apoi le lăsăm să se răcească.
- Diluăm colorant galben și verde în câte puțin lapte (nu am folosit mult lapte, pentru că nu mi-ar fi ieșit așa vie culoarea) și începem să colorăm lămâile ajutându-ne de o pensulă sau de degete. Apoi tăvălim prin zahăr tos.
- Simplu de tot, nu? Lăsăm câteva ore bune să se îmbine totul și gata!
- Și gustoase și frumoase 🙂