fursecuri cu unt de arahide și ciocolată

Fursecuri cu unt de arahide și ciocolată

Fursecuri cu unt de arahide – după cele cu ciocolată (vezi rețeta de cookies cu ciocolată de mai jos)  sunt preferatele mele. Aluatul se face foarte repede, e ca o joacă unde trebuie să amestecăm niște ingrediente. De copt, nici nu mai zic, se coc la fel de repede.

Fursecurile în general sunt bune de făcut când avem musafiri neașteptați, pentru că ne scapă repede din impas și cred că sunt cu siguranță favoritele copiilor, mai ales dacă sunt cu ciocolată. Se pot face cu unt de arahide cremos sau crocant, ambele variante fiind la fel de bune. De asemenea, ciocolata folosită poate fi cu lapte ori amăruie.

Rețeta de fursecuri cu unt de arahide și ciocolată poate fi salvarea perfectă pentru borcanul cu unt de arahide ce zace în camară. De ce spun asta? Pentru că untul de arahide nu e pe placul tuturor consumat așa, ca atare. Însă în aceste fursecuri sigur sigur va fi prețuit și se va mai cere o porție. Mie îmi place în ambele variante. Însă în fursecuri e un pic mai .. prietenos, să zicem. Dă o savoare unică, o aromă specială de arahide. Îmi amintește de niște pufuleți cu arahide pe care-i mâncam în copilărie.

Nu vă speriați dacă înainte de a le băga la copt fursecurile sunt mai uleioase. E normal! Untul de arahide este foarte gras, de aceea, consumat ca atare nici nu se poate mânca mult.

Mai multe rețete de fursecuri găsiți dând click pe imagini:

cookies
cookies cu ciocolată
fursecuri ciupercuțe
fursecuri ciupercuțe
fursecuri ochi de înger
fursecuri ochi de înger

Preparare30 mins
Gătire15 mins

Ingrediente

  • 200 grame unt de arahide
  • 150 grame zahăr
  • 100 grame unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • jumătate linguriță praf de copt
  • jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
  • esență de vanilie
  • 200 grame făină
  • 100 grame ciocolată

Preparare

  • Amestecăm cele 2 tipuri de unt cu zahărul și mixăm până se spumează compoziția și nu se mai simte prea bine zahărul. Pentru această rețetă eu am folosit unt de arahide cremos. Adăugăm apoi oul, esența și făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul. Omogenizăm.
  • Tăiem ciocolata bucățele mici sau folosim picături de ciocolată gata cumpărate și o adăugăm aluatului, amestecând bine ca să se distribuie peste tot.
  • Vom obține un aluat nelipicios, din care începem să modelăm bile pe care le aplatizăm ușor în palmă. Coacem fursecurile cu unt de arahide și ciocolată timp de 15 minute la cuptorul preîncălzit, la foc mediu. (175°). Este important să respectăm timpul de coacere, dacă vrem să obținem niște fursecuri crocante la exterior și moi la interior.
  • Fursecurile se pot păstra mai multe zile într-un recipient închis, însă nu cred că va fi nevoie, la cât de bune sunt.
    fursecuri cu unt de arahide și ciocolată

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Fursecuri cu unt de arahide și ciocolată"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *