Fursecuri cu Nutella și banane, perfecte pentru acele momente în care se strâng prea multe banane și nu le mai mănâncă nimeni sau pur și simplu vreți să scăpați de ele fără să le aruncați sau doriți să încercați ceva nou.
Aroma de banană este destul de „țipătoare”, așa că foarte probabil să nu fie pe placul tuturor. Mie una Nutella cu banane mi se pare o combinație reușită și cei care au gustat au spus la fel.
Rețeta de Fursecuri cu Nutella și banane este una rapidă, cu ingrediente la îndemână, care poate fi făcută și de cei mici. Nu e nevoie de cine știe ce îndemânare sau cunoștințe. O să vedeți cât de simplu se fac.
Pe blog veți mai găsi deserturi cu banane, dacă vă plac, iar dacă nu ați făcut niciodată, musai să încercați, altfel nu aveți de unde să știți dacă vă plac sau nu.
Dacă vă plac rețetele mele, nu ezitați să le dați un share pe Facebook, nu costă nimic. De asemenea vă aștept cu un subscribe și pe canalul meu de YouTube, unde puteți vizualiza modul de preparare a rețetelor mele.
Fursecuri cu Nutella și banane
Ingrediente
- 70 grame unt la temperatura camerei
- 60 grame zahăr pudră
- 60 grame piure de banană
- 20 grame cacao
- jumătate linguriță bicarbonat de sodiu stins cu o linguriță de oțet sau zeamă de lămâie
- esență de rom
- 150 grame făină
- Nutella
Preparare
- Untul, moale, îl mixăm împreună cu zahărul 2-3 minute. Adăugăm banana făcută piure și omogenizăm.
- Punem pe rând toate celelalalte ingrediente, lăsând făina la urmă. Încercați să nu puneți toată făina deodată, aluatul trebuie să fie unul ușor molcuț, ca să poată fi modelat cu seringa pentru ornat. Dacă vreți să-l întindeți cu sucitorul și să decupați cu diverse forma, atunci va trebui să mai adăugați puțină făină. O să vă dați voi seama la mână.
- După ce dăm ce formă dorim fursecurilor, coacem în cuptorul preîncălzit timp de 8-10 minute la 180 de grade. Stați cu ochii pe ei, altfel se vor înnegri pe fund și vor fi tari.
- Așteptăm să se răcească și unim doi câte doi cu Nutella.