fursecuri cu nucă și marmeladă

Fursecuri cu nucă și marmeladă

Fursecuri cu nucă și marmeladă, o rețetă ideală pentru masa de Crăciun. Fursecurile cu nucă și marmeladă au la baza rețeta de fursecuri ochi de înger, însă chiar dacă pleacă de la aceeași bază, au un gust total diferit. Rotițe cu nucă și marmeladă, își pot câștiga cu ușurință acest nume, pentru că seamănă cu niște rotițe, nu-i așa?

Marmelada folosită de mine este una de caise, cumpărată din comerț, însă dacă aveți un gem tare sau chiar marmeladă de casă puteți folosi și vor ieși cu siguranță mai gustoase. Singura problemă ar fi să folosiți musai un gem tare, să nu fie moale, pentru că va curge și nu vrea nimeni asta.

Fursecurile cu nucă și marmeladă sunt extrem de bune și fragede, iar combinația dintre cele două este senzațională. Nuca se va mai înmuia și dacă vă faceți griji că o să vă rupeți dinții, stați fără grijă că nu se va întâmpla. Important este să le păstrați într-un recipient închis. Probabil rezistă mai mult de trei zile, însă nu cred că pot verifica asta (nu au decât o zi și au cam dispărut).

Dacă vă place combinația de magiun/gem și nucă, vă las mai jos alte recomandări la fel de delicioase:

pachețele cu gem și nucă (de post)
coșulețe cu nucă și magiun
coșulețe cu nucă și magiun

Fursecuri cu nucă și marmeladă

Preparare1 hour
Gătire10 minutes

Ingrediente

  • 300 grame unt la temperatura camerei
  • 50 grame zahăr
  • 3 gălbenușuri de ou
  • esență de vanilie
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 350 grame de făină

În plus

  • 200 grame nucă
  • 2 albușuri de ou
  • marmeladă

Preparare

  • Înainte de toate ar fi bine să pregătim nuca. Puteți s-o măcinați de tot, însă mai bune ies fursecurile cu nucă mai măricică. Dacă nu aveți cu ce să o măcinați o idee mai mare, atunci faceți ca mine. Puneți nuca într-o pungă mai zdravănă (un material mai gros) și treceți cu sucitorul peste ea de câteva ori.
  • Într-un vas, adăugăm untul la temperatura camerei împreună cu gălbenușurile, zahărul vanilat și zahărul și amestecăm până la omogenizare. Puteți mixa câteva minute, până ce se mai deschide la culoare amestecul.
  • Adăugăm făina și omogenizăm cu mâinile. Nu puneți toată făina odată, e foarte posibil să nu fie nevoie de întreaga cantitate. O să rezulte un aluat puțin mai sfărâmicios, însă se lucrează destul de ușor cu el.
  • Nu e nevoie să-l lăsăm la odihnit, ne putem apuca îndată de fursecuri. Întindem într-o foaie mare și începem să decupăm cercuri. Din fiecare cerc decupăm cerculețe mai mici. Dacă nu știți cu ce, folosiți capacul de la o esență.
  • Bateți bine albușurile și pensulați fursecurile doar pe o parte. Albușurile au rolul de a ține nuca lipită. După ce ungeți un fursec, imediat îl puneți cu partea unsă în nucă.
  • Așezați într-o tavă și coaceți timp de 10 minute sau până ce se rumenesc ușor pe fund. Când sunt gata, lăsați fursecurile să se răcească, apoi lipiți doi câte doi cumarmeladă.
    fursecuri cu nucă și marmeladă
  • Fursecurile se ung cu marmeladă pe partea care nu au nucă. Nuca să fie în exterior. Sunt minunate!
    fursecuri cu nucă și marmeladă

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating