fursecuri ciupercuțe

Fursecuri ciupercuțe – fragede și delicioase

Fursecuri ciupercuțe – pe cât de migăloase pe atât de gustoase. Rețeta de fursecuri ciupercuțe mi-a făcut cu ochiul de ceva vreme, însă mi s-au părut așa migăloase că am tot zis pas. De Sf. Ștefan însă știam că va veni soră-mea în vizită așa că am zis că e musai să le fac. Osteneală mare dacă nu va împărțiți sarcinile în mai multe zile. Rezultatul sunt convinsă că va cuceri orice mofturos și pretențios. Dar repet, ca să nu vi se pară că munciți mult și să renunțați categoric la orice tentative de a le reface, e musai să faceți conurile și fursecurile într-o zi și asamblarea în alta.

Procesul durează în jur de 5 ore, o să vedeți pe parcurs. Gândind retrospectiv eu zic că merită și le-aș reface oricând, mai ales că arată într-un mare fel. Vă prezint așadar minunatele fursecuri ciupercuțe.

Fursecuri ciupercuțe - fradege și delicioase

Preparare5 hours
Timp total5 hours
Porții: 50 bucăți

Ingrediente

  • 100 grame unt/margarină
  • 150 grame zahăr + 100 grame zahăr pentru lipit
  • 170 grame smântână
  • 1 ou
  • 50 grame amidon
  • 500 grame făină
  • jumătate pliculeț praf de copt
  • sare
  • esență vanilie

decor

  • ciocolată cu lapte – o tabletă
  • ciocolată albă – o tabletă
  • unt 30 grame
  • fulgi de cocos

Preparare

  • Înainte de toate începem să facem conurile. Avem nevoie de 50 de bucăți. Asta mi-a luat în jur de o oră. Am tăiat pătrate de aproximativ 7 cm x 7cm din hârtie de copt apoi le-am răsucit formând conul. Capătul subțire l-am răsucit ușor astfel încât să nu se mai poată desface. Conul trebuie să fie mare cât să intre degetul mic în el.
  • Amestecăm și mixăm zahărul împreună cu untul tăiat cubulețe și lăsat la temperatura camerei.
  • Adăugăm apoi ouăle, smântâna sarea, praful de copt, vanilia și omogenizăm. Punem și făina și amestecăm până vom obține un aluat nelipicios. Dacă mai e nevoie mai adăugăm puțină făină.
  • Din acest aluat vom începe să modelăm 50 de piciorușe (cam 7-8 grame fiecare) pentru ciupercuțe. Fiecare picioruș va avea o parte mai groasă și una mai subțirică și mai îngustă. E mai simplu de văzut în poză. Apoi fiecare picioruș va intra în conul de hârtie. Trebuie să le modelați în așa fel încât să intre fără prea mare migală.
  • Coacem piciorușele pentru 10-15 minute la foc potrivit (180 de grade), după care le scoatem și le lăsăm de-o parte.
  • Din restul de aluat formăm 50 de bile pe care le coacem 20 de minute sau până se rumenesc ușor pe fund.
  • Când sunt gata bilele începem să le scobim ca-n poză. Trebuie să facem o gaură în așa fel încât să ne intre partea subțire a piciorușului.
  • Le putem lăsă în stadiul acesta câteva zile dacă nu vrem să le facem de final. Eu le-am lăsat pur și simplu într-o tavă, neacoperite 3 zile.
  • Pentru a forma ciupercuța, punem zahărul (cele 100 de grame) cu 2 linguri de apă într-un ibric și lăsăm pe foc până se topește zahărul (cât de cât). Apoi stingem focul și începem să băgăm pe rând câte un picioruș (cu partea subțire) în acest “lipici”. Nu băgăm de tot ci doar cât să intră în pălărie. Lăsăți să picure 2-3 picături de sirop în pălărie apoi băgăți piciorușul și continuați cu celelalte ciupercuțe. Până le terminați pe toate ele se vor usca și se va fixa piciorușul.
  • Dacă între timp se zaharisește siropul, îl mai încălziți.
  • După ce avem ciupercuțele asamblate, topim ciocolata (puteți folosi dar ciocolată de un anumit tip) cu 1 lingură de smântână pentru frișcă (nu-I obligatoriu – dar dacă aveți) și cu untul și după ce e gata, începem să îmbrăcăm ciupercuțele. Eu am folosi o pensulă cu care am îmbrăcat pălăriile în ciocolată. Le-am lăsat la uscat, apoi cu aceeași pensulă am colorat baza piciorușelor.
  • După ce îmbrăcați în ciocolată, presărați fulgi de cocos. Lăsați 2-3 ore, apoi puteți servi ciupercuțele. Rezistă super bine . Eu încă mai am, asamblate de pe data de 26, însă făcute de pe 23 decembrie. Le păsatrez la rece (însă nu în frigider) într-o caserolă, bine învelită în folie alimentară.
    fursecuri ciupercuțe

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating