Dovleci din aluat dospit cu umplutură de brânză dulce

Dovleci din aluat dospit cu umplutură de brânză dulce sau … Nutella, vedeta sezonului. Ați cules dovlecii? Dacă nu aveți ce culege nu-i bai, se rezolvă! Câteva ore în bucătărie și veți avea niște roade de toamnă apetisante și ca gust și ca aspect.

Că-i umpleți cu brânză dulce, cu Nutella, cu orice altă cremă sau cu dovleac (un fel de plăcintă, în formă de dovleac) vor fi la fel de gustoși și frumoși.

Dacă vă place să vă jucați cu aluatul vă recomand alte 2 rețete cu aluat dospit, care vă vor plăcea sigur!

spirale cu cremă de vanilie
spirale cu cremă de vanilie
pariziene cu finetti
pariziene cu finetti

Dacă vă plac rețetele mele, dați un share pe facebook, nu vă costă nimic pe voi! În schimb, mie îmi faceți o bucurie 🙂

Dovleci din aluat dospit cu umplutură de brânză dulce

Preparare2 hrs
Gătire25 mins

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 1.5 kg făină
  • 1 litru lapte
  • 100 grame zahăr puteți pune până la 200 grame, eu am preferat mai puțin.
  • 2 pliculețe drojdie uscată
  • 2 gălbenușuri
  • coajă de lămâie
  • esență de vanilie
  • 80 grame unt topit și răcit

Ingrediente umplutură:

  • 500 grame brânză dulce
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahăr la fel, după gust
  • 3 linguri pesmet în funcție de consistența umpluturii
  • esență de vanilie
  • zahăr vanilat

Preparare

Pregătire aluat:

  • Zahărul, coaja de lămâie și esența de vanilie le adăugăm în lapte și punem pe foc până se topește zahărul. Lăsăm să se răcească. Nu de tot, la temperatura camerei, dar este important să nu frigă. Cu 100 de grame de zahăr să știți că nu iese un aluat foarte dulce. Cel mai bine ar fi un 150 grame zic eu, deși gusturile nu se discută.
  • Dizolvăm drojdia în puțin lapte călduț și o adăugăm peste făină. Folosiți un vas mare, va crește în volum și să nu dea pe afară.
  • Adăugăm apoi restul de lapte, gălbenușurile și începem să omogenizăm. Frământăm 5 minute, adăugând permanent unt topit, ca să nu se mai lipească de mâini aluatul. Este posibil să nu intre tot untul.
  • Lăsăm să dopească la loc ferit de curent. Acoperiți vasul și aluatul cu folie de plastic (folia să atingă aluatul). În felul acesta evităm formarea crustei.

Umplutura:

  • Amestecăm brânza dulce cu oul, esența și zahărul vanilat. Puteți folosi mai mult sau mai puțin zahăr, după gust. Pentru că umplutura este destul de moale, adăugați pesmet. Dacă mai este nevoie, mai adăugați, în funcție de cât de groasă devine. Pesmetul se mai umflă, așa că ar fi bine să lăsați umplutura să se odihnească 10 minute.

Cum dăm formă dovlecilor?

  • După ce aluatul a dospit, formăm bile de 15-20 de grame. Întindem un cerc, punem umplutura la mijloc și aducem marginile spre centru, lipind bine cu degetele. Vom avea așadar o bilă.
  • Păstrați puțin aluat și pentru codițe. Le vom prăji la final și le vom atașa dovleacului.
  • Cu o sfoară începem să formăm dovleacul. Cel mai bine vă uitați la video, e mai greu de explicat în scris. Coacem dovlecii după ce i-am uns cu ou, timp de 10 minute la 180 de grade, apoi scădem temperatura la 160 și mai coacem 10-15 minute.
  • Îi lăsăm să se răcească bine, apoi scoatem sforile cu grijă. Pudrăm cu zahăr și gata!

Video

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Dovleci din aluat dospit cu umplutură de brânză dulce"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating