Coșulețe cu nucă și magiun

Coșulețele cu nucă și magiun reprezintă un desert absolut delicios pentru iubitorii combinației de nucă+ magiun. Nu se fac deloc greu, nu necesită cine știe ce instrumente sau abilități extra, așa că pot fi făcute împreună cu cei mici și nu numai că veți avea ceva savuros la final, dar vă veți și distra. 

Eu aveam deja ceva nucă rămasă de la cozonacii făcuți de Paște, așa că am scăpat de etapa cu spartul nucilor, etapă care, recunosc că mă dă înapoi de la multe dulciuri care conțin nucă, pentru că nu am răbdare să stau să le sparg. 

Rezultatul final a fost foarte gustos, un pic cam dulce, pentru că am folosit un magiun puțin mai dulce (nu m-am gândi la asta atunci), dar cu siguranță va fi o reteță repetată pe viitor. 

Coșulețe cu nucă și magiun

Preparare1 minute
Timp total1 minute
Porții: 30 de coșulețe

Ingrediente

Ingrediente coșulețe

  • 200 grame untură
  • 500 grame făină
  • 2 ouă întregi + 2 gălbenușuri
  • 100 ml lapte
  • 100 gr zahăr pudră
  • sare
  • Esență de vanilie și de lămâie

Ingrediente umplutură

  • 2-3 lingurițe de mac (opțional)
  • Un borcan mare de magiun

Ingrediente bezea

  • 4 albușuri
  • 150 grame zahăr
  • 200 grame nucă măcinată

Preparare

Preparare coșulețe

  • Untura se freacă cu zahărul pudră, se adaugă ouăle (cele întregi și gălbenușurile), praful de sare, apoi laptele și se omogenizează. La final se adaugă făina și esențele și se amestecă cât să iasă un aluat care nu se lipește. Nu se frământă prea mult.
  • Se transferă aluatul într-o folie alimentară și se lasă la frigider jumătate de oră. Eu am lucrat cu el după vreo 10 minute și nu am întâmpinat probleme.

Preparare bezea

  • Cât stă aluatul la odihnit se pregătește bezeaua. Albușurile se bat spumă cu zahărul. Este nevoie de o spumă fermă, lucioasă, care nu cade dacă se întoarce castronul. Pe mine în timpul baterii albușurilor cu zahărul m-a părăsit mixerul, și bezeaua mea nu a fost prea fermă, lucru care mi-a cauzat când am umplut coșulețele. Aș fi vrut să stea mai tare, în schimb s-a lăsat.
  • Se adaugă apoi nuca măcinată și se omogenizează.
  • Aluatul scos de la frigider se întinde într-o foaie nici foarte subțire, nici foarte groasă și cu ajutorul unei căni decupăm cerculețe. În funcție de formele pe care le aveți, decupați cercuri mai mari sau mai mici. Eu le-am copt în tava de brioșe, așa că am avut nevoie de o cană destul de mare.
  • Se așează cercul de aluat decupat în formă, astfel încât să fie îmbrăcată toată forma.
    cosulete cu nuca si magiun
  • Se pune o lingură de magiun (dacă aveți un magiun foarte dulce, puneți mai puțin zahăr în bezea), apoi se face un moț folosind o pungă pe care o umplem cu bezea, sau pur și simplu folosind o lingură punem bezeaua deasupra. Eu înainte de asta am amestecat magiunul cu mac, îmi place mult combinația.
  • Se lasă la cuptor aproximativ jumătate de oră.

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating