cornuri cu finetti

Cornuri cu fineti

Cornuri cu fineti – delicioase, bune de luat la pachet sau la micul dejun alături de o cană de cafea! Se aseamănă cu parizenele pufoase cu Finetti, însă fiecare cu pălăria ei! (pe principiul aceeași Mărie cu altă pălărie)

Când am găsit rețeta asta, am stat ceva timp pe gânduri dacă să o fac sau nu, cu toate că felul în care arătau cornurile era mmm. Numai că nu am făcut niciodată un aluat frământat și tare îmi era teamă că nu o să iasă. De fiecare dată mama era cea care frământa aluaturile iar eu cea care o ținea de vorbă și îi mai turna din când în când câte puțin ulei sau orice altceva avea nevoie.

Din fericire însă, după ce am urmat pas cu pas reteța, cornurile au ieșit așa cum trebuie. Trebuie să recunosc că în rețeta originală era folosită Nutella, dar cum magazinele de aici de la mine nu prea au iar drum la supermarket nu aveam, am zis că nu-i bai dacă n-o fi Nutella.

Nu vă spun cum poate să miroasă în bucătărie în timpul coacerii, dar cred că vă imaginați.

Cornuri cu fineti

Preparare2 hours
Timp total2 hours 5 minutes
Porții: 16

Ingrediente

  • fineti
  • 500 g făină
  • 200– 225 ml lapte
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 1 albuș
  • 1 gălbenuș + 2 linguri lapte pentru uns
  • 4 linguri zahăr fin
  • sare
  • 80 g unt

Preparare

  • Înainte de toate trebuie să topim untul, ca să aibă destul timp să se răcească pentru când îl vom folosi.
  • Într-un vas încăpător cernem făina, adăugăm drojdia și amestecăm. Facem o adâncitură în mijlocul făinii și turnăm laptele călduț (atenție să nu frigă), uleiul, albușul de ou, zahărul și un praf de sare, după care începem să frământăm până aluatul devine elastic.
  • Când e gata, ungem aluatul cu foarte puțin ulei și lăsăm timp de jumătate de oră la dospit. Când cele 30 de minute au trecut, luăm aluatul și îl împărțim în opt bile egale. Fiecare bilă o întidem (pe un blat de lucru uns cu puțin ulei) într-o foaie de cca 5 mm grosime.
  • După ce am întins toate cele opt bile, luăm prima foaie de aluat și o ungem cu untul care între timp s-a răcit. Peste ea punem a doua foaie, pe care o ungem bine cu unt. Peste ea vine o a treia foaie, unsă cu unt și tot așa până terminăm foile. Ultima foaie nu va mai fi unsă.
  • O să avem în față un turn de foi de aluat, pe care îl aplatizăm ușor cu mâna, după care îl întindem într-o foaie (rotundă) de cca 1 cm grosime. Eu nu m-am prea descurcat să întind într-o singură foaie, ci am împărțit în 2 foi pe care le-am manevrat mai ușor.
  • Împărțim foaia în 16 triunghiuri egale (în cazul meu 2 foi a câte 8 triunghiuri fiecare). Cu o linguriță punem fineti în partea superioară a triunghiului și rulăm spre vârf.
  • Așezăm cornurile pe o tavă cu hartie de copt și lăsăm la dospit încă jumătate de oră, după care le ungem cu gălbenușul amestecat cu laptele și le băgăm la cuptor până când se rumenesc ușor (cca 25 de minute)
  • Se pot pudra cu zahăr pudră sau lăsa așa, după preferințe. Dar e musai să le mâncați calde 🙂

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating