Cornulețe Kent sau Țigarete

Cornulețe Kent sau Țigarete cum mai sunt cunoscute aceste delicioșenii umplute cu diverse sortimente de gemuri, dulcețiuri sau creme tartinabile. Pe ele vreau să vi le prezint astăzi, pentru că am eu impresia că se potrivesc mai bine sezonului rece, decât atunci când le-am pregătit eu. Și după cum puteți observa și-n fotografie, era liliacul în floare când în bucătăria mea mirosea a cornulețe Kent.

Dacă e să o luăm după „legendă”, se spune că bunicile noastre făceau aceste țigarete cu umplutură de gem și nucă. Dacă e să fiu sinceră, mi se pare că li se potrivește mai bine Nutella, dându-le cumva gustul acelor rulouri de cacao umplute cu ciocolată pe care le găsim în comerț. Dar desigur, e doar o părere.

Prin zahăr nu le-am mai dat, una că deja sunt dulci de la umplutură (v-am spus c-am pus Nutella) și mai e și motivul că aveam umiditate și mi se topea zahărul, stricându-le aspectul. Mi-au plăcut mai mult așa, goale, să le văd straturile.

Bănuiesc că dacă ați ajuns pe această rețetă, vreți sau vă gândiți să faceți cornulețe. Slavă domnului, am pe blog o mulțime de rețete! Doar aruncați un ochi aici:

cornulețe de post fragede și delicioase
cornulețe de post fragede și delicioase
cornulețe cu mac
cornulețe cu mac
cornulețe cu smântână
cornulețe cu smântână

Cornulețe Kent sau Țigarete

Ingrediente

 • 350 grame untură – din această cantitate păstrăm 2-3 linguri
 • 4 gălbenușuri
 • 300 grame smântână
 • esență de vanilie
 • 1 kg de făină aproximativ

Umplutură

 • gem, Nutella sau orice altceva vă place

Preparare

 • Peste untura adusă la temperatura camerei (să fie moale, să putem lucra cu ea, asta este ideea), vom pune gălbenușurile. Amestecăm, apoi adăugăm esența de vanilie și smântâna. La final vom pune făina, dar nu toată odată, mai păstrați puțin. În funcție de cât de grasă este smântâna, cât de mare este oul folosit, va intra întreaga cantitate de făina sau mai puțină.
 • Vom obține un aluat nelipicios, cu care se lucrează foarte ușor. Vom rula aluatul, în așa fel încât să obținem un sul, pe care îl împărțim în 4. Pe fiecare dintre cele 4 bucăți obținute o împărțim în jumătate. Vom avea deci 8 bucăți de aluat.
 • Luăm o bucată și o întindem destul de subțire. Nu să se vadă prin ea, dar să fie subțire. O ungem cu puțină untură topită (din cea pe care am păstrat-o la început). Apoi o rulăm și o împărțim în 12.
 • Întindem așadar, în foaie subțire și umplem cu Nutella sau gem sau ce vreți voi. Rulăm și gata cornulețul! Procedăm la fel până ce terminăm tot aluatul.
 • Le așezăm într-o tavă tapetată și le dăm la 180 de grade până se rumenesc ușor. Eu nu le-am mai dat prin zahăr, le-am lăsat așa. Cele cu Nutella au fost preferatele mele!

Video

Sursă rețetă: https://www.haisagatim.ro/cornulete-kent.html

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Cornulețe Kent sau Țigarete"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating