Cornulețe de post fragede și delicioase, rețetă rapidă potrivită pentru weekend. Că ținem post sau nu, nici nu are importanță, cornulețele sunt fragede și atât de bune că nici nu zici că sunt de post. Se pot face de oricine, cu ingrediente puține, la îndemâna oricui și extrem de rapid. Aluatul se face în maxim 15 minute și cu totul într-o oră ai un desert super bun.
Apa minerală are un rol esențial, așa că nu o omiteți. Iar umplutura e fix la alegerea voastră, cu condiția să fie un gem mai grosuț.
Pe blog găsiți o gamă variată de deserturi de post, de la cozonac, la tartă de post sau chiar tot niște cornulețe, însă cu aluat dospit.
Dacă vă place rețeta de cornulețe de post fragede și delicioase, nu ezitați să îi dați un share pe Facebook. De asemenea vă aștept cu un subscribe și pe canalul meu de Youtube, unde puteți urmări modul de preparare a rețetelor încercate de mine.
Cornulețe de post fragede și delicioase
Ingrediente
- 120 ml ulei
- 100 grame zahăr
- 160 ml apă minerală
- un praf de sare
- extract de vanilie
- 500 grame făină
- 1/2 pliculeț praf de copt
- rahat sau magiun amestecat cu nucă
- zahăr pudră pentru tăvălit
Preparare
- Punem uleiul într-un vas încăpător și peste el punem zahărul și mixăm timp de 5 minute. Adăugăm apa, extractul de vanilie și sarea și omogenizăm.
- La final punem făina și praful de copt. Nimic mai simplu, nu credeți?
- Amestecăm totul rapid, obținem un aluat pe care-l înfoliem și-l dăm la rece 30 de minute.
- Când îl scoatem, îl întindem într-o foaie nu prea groasă, nici prea subțire (înfăinăm blatul, să nu se lipească) și formăm cornulețele. Eu am tăiat fâșii dreptunghiulare, am pus umplutură și-am rulat.Le-am umplut cu rahat și cu magiun amestecat cu nucă.
- Coacem în cuptoriul preîncălzit timp de 20-25 de minute sau până încep să se rumenească pe fund. Cât sunt calde, se tăvălesc prin zahăr pudră.
[…] Cornulețe de post fragede și delicioase […]