cornulețe cu smântână fragede și aromate

Cornulețe cu smântână

Cornulețe cu smântână a doua rețetă de cornulețe pe care pur și simplu o ador. Parcă nu-i mai bună decât rețeta de cornulețe cu untură, dar parcă e … nici nu mă pot decide. Hai să spunem că este la fel de bună și că este potrivită dacă nu avem sau nu vrem să folosim untură.

Cornulețele sunt dulciurile ideale pentru sărbători, pentru mesele cu tot familionul pentru că ies multe și bune și le putem face și cu 5 zile înainte. Trebuie doar puțină grijă unde le păstrăm ca să nu ajungem să punem pe masă niște bolovani.

Umplutura este după pofta inimii și după preferințele familiei. De la magiun, gemuri diverse, rahat, la ciocolată, sau cremă de nucă.

Dacă nu aveți nimic împotriva folosirii în rețetă a unturii, atunci trebuie să încercați și cornulețele cu untură, se vor topi în gură! Untura le face atât de fragede încât veți vrea să repetați rețeta, garantez! Pentru cine dorește, o veți găsi mai jos (dați click pe poză). Cel mai bine este să faceți câte o porție de cornulețe cu smântână și una de cornulețe cu untură și să vă decideți care-i mai bună!

cornulețe fragede cu untură
cornulețe fragede cu untură

Nu uitați! Dacă vă plac rețetele mele, puteți contribui cu un share pe facebook. Pe voi nu vă costă nimic, în schimb mie-mi aduce o mică bucurie. De asemenea, vă aștept și pe canalul de Youtube, unde puteți vedea modul de preparare mult mai bine.

Cornulețe cu smântână - fragede și aromate

Preparare1 hour
Gătire25 minutes

Ingrediente

  • 450 grame făină
  • 200 grame unt
  • 150 grame smântână sau chefir
  • 2 gălbenușuri
  • esență de vanilie
  • esență de portocală

Umplutură:

  • rahat
  • magiun sau orice alt gem vă place

Preparare

  • Într-un vas încăpător punem făina și untul abia scos din frigider și tăiat cubulețe. Cu ajutorul degetelor sfărâmăm untul în făină până vom obține un aluat nisipos, apoi adăugăm celelalte ingrediente și omogenizăm.
  • Vom obține un aluat care nu se lipește. Dacă cumva este prea moale, mai presărați puțină făină. La mine a mai fost nevoie cam de o lingură rasă. Înfoliem aluatul și-l dăm la frigider pentru treizeci de minute.
  • Scoatem apoi aluatul, îl întindem într-o foaie potrivită ca grosime și formăm triunghiuri. Punem umplutura la baza triunghiului și rulăm către vârf.
  • !!! Umplutura o alegeți voi. Eu am folosit rahat și magiun pe care l-am îngroșat cu niște biscuiți măcinați (din prea multă lene să sparg nuci). Aveți grijă dacă folosiți gemuri - să fie mai groase, să nu curgă în timpul coacerii.
  • Coacem cornulețele timp de 20-25 de minute sau până se rumenesc ușor pe fund și imediat ce le scoatem din cuptor le tăvălim prin zahăr pudră.
  • Le păstrăm în cutii metalice, foarte bine închise.
    cornulețe cu smântână fragede și aromate

Video

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating