cornulețe cu nucă și vanilie

Cornulețe cu nucă și vanilie

Cornulețe cu nucă și vanilie – o rețetă tare bună și fragedă. Cornulețe astea pur și simplu se topesc în gură! Nemaipomenite pentru Crăciun, parcă nici nu se potrivesc în altă perioada a anului. Dintre toate rețetele de cornulețe, declar că asta mi-e cea mai dragă și mi se pare cea mai bună.

Aluatul se face super rapid, absolut nimic greu de realizat, e ușor nisipos, dar treaba merge repede. Mai greu e să vă opriți în a-i mânca, vă zic cu mâna pe inimă. Eu le-am făcut aseară, așadar rețeta este cât se poate de proaspătă și deja au cam început să dispară. Cu greu mă abțin să le păstrez până la Crăciun.

Pentru iubitorii de nucă, e desertul potrivit. Sau chiar cadoul potrivit. Ambalate într-o cutie drăguță, pot fi cadou, de ce nu? Dacă le mai și umpleți cu un gem tare de prune, pff, deja vorbim despre deliciu culinar. Pentru că deși rețeta este simplă, aceste cornulețe cu nucă și vanilie nefiind umplute, eu cred că nuca aia merge tare bine cu un magiun tare, care să nu curgă. Dar asta desigur e la alegerea fiecăruia. Eu vă spus că data viitoare când am să le fac, le voi umple 🙂

Până atunci, vă las rețeta de cornulețe cu nucă și vanilie și dacă iubiți nuca și vă place în dulciuri, atunci musai să vă aruncații ochii și la alte rețete, pe care le găsiți mai jos.

fursecuri cu nucă și marmeladă
fursecuri cu nucă și marmeladă
coșulețe cu nucă și magiun

Cornulețe cu nucă și vanilie

Preparare30 minutes
Gătire1 hour
Porții: 3 tăvi

Ingrediente

  • 600 grame făină
  • 200 grame nucă măcinată
  • 200 grame zahăr pudră
  • 2 ouă
  • coajă de lămâie
  • un praf sare
  • zahăr vanilat
  • esență vanilie
  • 450 grame unt sau 200 grame unt+170 grame untură
  • zahăr pudră pentru tăvălit

Preparare

  • Rețeta este una foarte foarte simplă, după cum veți vedea. Pur și simplu adunăm la un loc toate ingredientele. Ne alegem un vas mare, ca să intre tot. Amestecăm toate ingredientele ajutându-ne de mâini (eu am folosit doar mâna) și începem să omogenizăm totul.
  • Am folosit unt+untură eu, pe care le-am topit (cât de cât, să se poate lucra cu ele) și le-am lăsat să se răcească. Am omogenizat totul bine bine și am obținut un aluat ușor nisipos, sfărâmicios, pe are l-am împărțit în 3 bile.
  • Am înfoliat bilele și le-am pus la congelator jumătate de oră (sau o oră în frigider). După ce s-a scurs timpul, am scos pe rând câte o bilă, din care am rupt biluțe mici și am format cornulețul.
  • Se așează în tavă cornulețele unul lângă celălalt și se coace timp de 15 minute sau până când prind o culoare aurie pe fund. Atenție! Când le scoateți din cuptor sunt extrem de fragile.
  • Cât sunt calde, le tăvălim prin zahăr pudră. Se păstrează foarte bine în cutii metalice.
    cornulețe cu nucă și vanilie

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Cornulețe cu nucă și vanilie"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating