Cornulețe cu mac sau Mohnkipferl

Cornulețe cu mac sau Mohnkipferl, o rețetă pe care eu am făcut-o de Crăciun și care nu prea e așa comună la noi în țară. Am eu așa o vagă impresie că nu prea folosim macul și nu prea îl valorificăm cum trebuie. Înțeleg și de ce. Noi avem nuca mai mult, macul destul de rar se folosește, cel puțin în zona din care provin eu.

De Crăciun am vrut ceva mai altfel, așa că am reușit să fac un superb și delicios platou de 4 tipuri de fursecuri diferite, folosind 4 ingrediente diferite: mac, nucă, cocos și migdale. Să fie pe placul tuturor. Cine nu este obișnuit cu macul, poate că nu-i vor fi pe plac aceste fursecuri, dar eu zic că încercarea moarte n-are, măcar juma de compoziție să încercați, că poate poate.

Astăzi așadar veți afla rețeta de cornulețe cu mac sau rețeta de Mohnkipferl, așa cum sunt numite aceste dulciuri pe site-ul sârbesc, de pe care m-am inspirat, restul urmând să apară în următoarele zile.

Până atunci însă, vă las mai jos aveți alte 2 rețete de fursecuri delicioase!

nuci
nuci umplute cu cremă
paleuri
paleuri

Dacă vă plac rețetele mele, nu ezitați să le dați un share pe Facebook, nu vă costă nimic pe voi, în schimb mie îmi aduce bucurie să văd că sunt apreciate și că vă plac. De asemenea vă aștept și pe canalul de YouTube, unde puteți vedea modul de preparare și înțelege mai ușor cum se face.

Cornulețe cu mac sau Mohnkipferl

Preparare45 minutes
Gătire20 minutes

Ingrediente

  • 150 grame unt moale
  • 75 grame zahăr pudră
  • 2 gălbenușuri
  • esență de vanilie
  • 70 grame mac măcinat
  • 250 grame făină
  • 100 grame ciocolată amăruie

Preparare

  • Mixăm untul câteva secunde. Trebuie să fie la temperatura camerei, deci ușor moale, altfel se lucrează greu cu el.
  • Adăugăm apoi zahărul pudră și mai mixăm câteva minute, până obținem o cremă spumoasă.
  • Adăugăm vanilie și gălbenușurile și omogenizăm.
  • Urmează macul măcinat. L-am găsit un Auchan eu. Folosiți mac măcinat, e important.
  • La urmă punem făina și formăm o bilă mare pe care o punem într-o pungă și-o dăm la rece cel puțin 30 de minute.
  • Formăm bile pe care le modelăm în formă de cornuleț, Coacem 15-20 de minute la foc mediu.
  • Opțional, topim ciocolata la bain marie și trecem prin ea capetele fiecărui cornuleț.
  • Lăsăm pe un grătar sau pe hârtie de copt să se întărească ciocolata. Cornulețe sunt ușor de tot sfărâmicioase, sunt bogate în mac și au un gust interesant.

Video

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating