Cheesecake fără coacere cu Oreo, gata în 30 de minute! O rețetă perfectă pentru zilele toride de vară, unde mai că-ți vine să trăiești în frigider. Despre cei care îndrăznesc să aprindă cuptorul când afară sunt 40 de grade cu plus, trebuie să recunoaștem că ori sunt curajoși, ori suferă tare din dragoste pentru ceva dulce făcut la cuptor. Mda, eu aș face parte din categoria doi, că și eu mai aprind la câteva zile cuptorul, deși tot eu mă vait că nu mai pot de cald în bucătărie.
Însă pentru astăzi, pentru cele 40 de grade cu plus, am pregătit un cheesecake fără coacere cu Oreo, gata în 30 de minute și fără prea multe vase de murdărit. Poate fi un tort nemaipomenit pentru zi de naștere sau dulcele dintr-un weekend cu familia.
Pe la începuturile acestui blog, postasem o rețetă fără coacere, dar la care ne trebuia totuși flacără, pentru cremă. A făcut furori prăjitura, este extra încercată și iubită de cei care au făcut-o! Ei bine, la acest cheesecake fără coacere, nu avem nevoie nici măcar de aragaz.
Aceasta este prăjitura fără coacere, de care tocmai v-am spus:
Alte dulciuri fără coacere:
Cheesecake fără coacere cu Oreo
Ingrediente
Pentru blat:
- 300 grame Oreo
- 90 ml unt topit și răcit
Pentru cremă:
- 300 ml smântână pentru frișcă neîndulcită
- 50 grame zahăr pudră
- 250 grame mascarpone
- 12-13 biscuiți Oreo
- 5 grame gelatină
Preparare
- Separăm biscuiții. Pentru blat, vom avea nevoie doar de biscuite, nu și de cremă. Așadar dăm crema jos de pe toți biscuiții și-o păstrăm.
- Topim untul și-l lăsăm să se răcească. Zdrobim biscuiții. Punem untul peste ei, adăugând câte puțin.
- Transferăm într-o formă rotundă detașabilă (eu mi-am confecționat-o dintr-o folie de plastic mai gros), cu diametrul de 17-18 cm și tasăm bine folosind o lingură sau chiar degetele. Important e să-l apăsăm bine, să nu existe goluri. Dăm la frigider cât pregătim crema.
- Mixăm smântâna pentru frișcă, adăugăm zahărul. Eu am pus 50 de grame, voi puneți cât vreți. Adăugăm mascarponele, continuăm să mixăm până obținem o cremă fină și fermă. Adăugăm crema pe care am păstrat-o și biscuiții Oreo rupți (îi rupem cu mâna).
- Hidratăm gelatina în puțină apă. O lăsăm 5 minute, apoi o facem lichidă câteva secunde la microunde sau pe baie de aburi. Aveți grijă să nu o lăsați mult la micrunde (3-4 secunde), altfel nu își mai face treaba.
- Adăugăm și gelatina peste crema noastră, omogenizăm și gata! Turnăm crema peste blatul de biscuiți și dăm la rece câteva ore.
- Ornăm cu frișcă si Oreo sau după plac și imaginație.