chec pufos cu lapte

Chec pufos cu lapte

Chec pufos cu lapte, o rețetă extrem de ușoară și rapidă. Știm prea bine că nu toți preferă checul acela care este super pufos, însă un pic înecăcios. Ei bine rețeta aceasta e perfectă. Checul iese un pic umed, senzațional de bun. Ba chiar cred că e cel mai bun chec pe care l-am mâncat vreodată.

Hmm, cred că după fiecare am zis că e cel mai bun. Ei bine, eu vă invit să vă convingeți singuri și să faceți acest chec pufos cu lapte chiar mâine, că tot e weekend. Dacă vă faceți griji că veți murdări multe vase, nu aveți grijă! E genul de rețetă care necesită 2 castroane, o lingură și-un mixer. A, da! Și un cântar de bucătărie. Dacă le aveți pe astea, nici nu mai aveți nevoie de altceva. Așa că orice scuză aveți, vă zic eu că nu e întemeiată. Vase puține, timp puțin, ingrediente simple. Ce altceva ne-am mai dori?

Dacă vreți o variantă și mai umedă, dar cu totul specială, vă invit să încercați checul cu iaurt și ciocolată. Iar dacă vă place clasicul, atunci musai trebuie să vedeți chec pufos – rețetă simplă. Doar dați click pe imagini și veți avea rețeta dorită 🙂

chec pufos
chec pufos – rețetă simplă
chec cu iaurt și ciocolată
chec cu iaurt și ciocolată
chec pufos cu lapte
Printare rețetă
5 from 1 vote

Preparare20 mins
Gătire50 mins

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 350 grame zahăr
  • 240 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 400 grame făină
  • cacao - după gust
  • esență vanilie rom
  • praf de copt

Preparare

  • Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă întâi cu un praf de sare, apoi adăugăm 250 de grame de zahăr. Mixăm până ce obținem o bezea fermă.
  • Gălbenușurile le mixăm cu restul de zahăr (100 grame). Nu ne oprim până ce nu își dublează, chiar triplează volumul și își schimbă culoarea.
  • Apoi adăugăm uleiul și laptele și omogenizăm. Turnăm această compoziție peste bezea și amestecăm cu o lingură.
  • Făina - dacă avem timp o cernem, dacă nu, e bine și așa, o adăugăm în ploaie și amestecăm bine de tot, folosind tot lingura. Punem și praful de copt.
  • Adăugăm esența de vanilie după gust și turnăm jumătate de cantitate în 2 tăvi pentru chec. În jumătatea rămasă adăugăm cacao și esență de rom și-o turnăm peste compoziția galbenă. Cu lingura amestecăm ușor cele două compoziții.
  • Coacem cele două checuri în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 45-50 de minute. Cel mai bine e să stați cu ochii pe ele, deoarece timpul variază în funcție de cuptor.
  • Ca de obicei, eu nu am avut răbdare să le las la răcit, așa că le-am tăiat imediat ce le-am scos din cuptor.

Video

Imagini trimise de cititori

Ai încercat rețeta "Chec pufos cu lapte"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

4 Comments

  1. Nu prea mulțumită de rezultatul meu 🙁
    Partea cu cacao sa zic ca e cam cruda
    După ce l-am scos din cuptor a căzut fiind crescut frumos la început iar când l-am tăiat surpriza partea unde e cacao puțin crud pare l-am pus înapoi dar…târziu deja
    Păcat de produsele pierdute nici nu înțeleg unde greșesc eu

    1. Îmi pare rău că ați pierdut timp și ingrediente. Rețeta iese, o fac destul de des și au făcut-o și alții. Poate nu l-ați copt suficient, nu știu ce să zic.

  2. 5 stars
    Si eu l-am facut si a iesit excelent!
    Da, trebuie grija la copt, dar e simplu cu un betigas de frigarui, insa reteta e perfecta!
    Am adaptat-o si cu fructe si a iesit la fel de buna!
    Multumesc!

    1. Într-adevăr, partea cu coptul tine de cuptor și de câta grija avem fiecare: să nu lăsăm prea mult, să nu dăm focul prea iute, etc.

      Mă bucur că v-a plăcut și că ați și l-ați adaptat cu succes! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *