chec pufos cu lapte

Chec pufos cu lapte

Chec pufos cu lapte, o rețetă extrem de ușoară și rapidă. Știm prea bine că nu toți preferă checul acela care este super pufos, însă un pic înecăcios. Ei bine rețeta aceasta e perfectă. Checul iese un pic umed, senzațional de bun. Ba chiar cred că e cel mai bun chec pe care l-am mâncat vreodată.

Hmm, cred că după fiecare am zis că e cel mai bun. Ei bine, eu vă invit să vă convingeți singuri și să faceți acest chec pufos cu lapte chiar mâine, că tot e weekend. Dacă vă faceți griji că veți murdări multe vase, nu aveți grijă! E genul de rețetă care necesită 2 castroane, o lingură și-un mixer. A, da! Și un cântar de bucătărie. Dacă le aveți pe astea, nici nu mai aveți nevoie de altceva. Așa că orice scuză aveți, vă zic eu că nu e întemeiată. Vase puține, timp puțin, ingrediente simple. Ce altceva ne-am mai dori?

Dacă vreți o variantă și mai umedă, dar cu totul specială, vă invit să încercați checul cu iaurt și ciocolată. Iar dacă vă place clasicul, atunci musai trebuie să vedeți chec pufos – rețetă simplă. Doar dați click pe imagini și veți avea rețeta dorită 🙂

chec pufos
chec pufos – rețetă simplă
chec cu iaurt și ciocolată
chec cu iaurt și ciocolată
chec pufos cu lapte
Printare rețetă
5 from 2 votes

Preparare20 minutes
Gătire50 minutes

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 350 grame zahăr
  • 240 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 400 grame făină
  • cacao - după gust
  • esență vanilie rom
  • praf de copt

Preparare

  • Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă întâi cu un praf de sare, apoi adăugăm 250 de grame de zahăr. Mixăm până ce obținem o bezea fermă.
  • Gălbenușurile le mixăm cu restul de zahăr (100 grame). Nu ne oprim până ce nu își dublează, chiar triplează volumul și își schimbă culoarea.
  • Apoi adăugăm uleiul și laptele și omogenizăm. Turnăm această compoziție peste bezea și amestecăm cu o lingură.
  • Făina - dacă avem timp o cernem, dacă nu, e bine și așa, o adăugăm în ploaie și amestecăm bine de tot, folosind tot lingura. Punem și praful de copt.
  • Adăugăm esența de vanilie după gust și turnăm jumătate de cantitate în 2 tăvi pentru chec. În jumătatea rămasă adăugăm cacao și esență de rom și-o turnăm peste compoziția galbenă. Cu lingura amestecăm ușor cele două compoziții.
  • Coacem cele două checuri în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 45-50 de minute. Cel mai bine e să stați cu ochii pe ele, deoarece timpul variază în funcție de cuptor.
  • Ca de obicei, eu nu am avut răbdare să le las la răcit, așa că le-am tăiat imediat ce le-am scos din cuptor.

Video

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

16 Comments

  1. Nu prea mulțumită de rezultatul meu 🙁
    Partea cu cacao sa zic ca e cam cruda
    După ce l-am scos din cuptor a căzut fiind crescut frumos la început iar când l-am tăiat surpriza partea unde e cacao puțin crud pare l-am pus înapoi dar…târziu deja
    Păcat de produsele pierdute nici nu înțeleg unde greșesc eu

    1. Îmi pare rău că ați pierdut timp și ingrediente. Rețeta iese, o fac destul de des și au făcut-o și alții. Poate nu l-ați copt suficient, nu știu ce să zic.

      1. 5 stars
        Buna, deja am facut reteta de 4 ori… este senzational, doar ca am folosit zahar brun si lapte de migdale,si am folosit la aceasta compozitie o tava mare gen 40/25.in locul celor 2 tavi mai mici.Multumesc pentu reteta.

        1. Eu am modificat puțin reteta deoarece știu ca albușul odată batut nu se agita prea mult ca pierde aerul din el, asa ca am adăugat uleiul, laptele și faina la galbenuse și la urma am amestecat ușor albusele băute spuma, rezultând o compoziție foarte pufoasa . Acum sa vedem ce o sa iasă

    2. Daca s-a lasat, inseamna ca nu a fost copt suficient. in functie de tipul de faina , uneori este nevoie sa mai adaugam faina.

  2. 5 stars
    Si eu l-am facut si a iesit excelent!
    Da, trebuie grija la copt, dar e simplu cu un betigas de frigarui, insa reteta e perfecta!
    Am adaptat-o si cu fructe si a iesit la fel de buna!
    Multumesc!

    1. Într-adevăr, partea cu coptul tine de cuptor și de câta grija avem fiecare: să nu lăsăm prea mult, să nu dăm focul prea iute, etc.

      Mă bucur că v-a plăcut și că ați și l-ați adaptat cu succes! 🙂

  3. A iesit foarte bun. La unul din checuri am pus afine congelate si a iesit extraordinar.
    Foarte buna reteta 🙂

    1. Mă bucur că v-a plăcut 🙂

  4. Buna ziua, tavile sunt de chec sau de cozonac? De-abia astept sa o incerc si eu

  5. Superrr ! Am înjumătățit aproape cantitatea de ulei, nu am folosit cacao, însă am adăugat 3 mere golden și am pus toata compoziția într-o tava dreptungiulara. A ieșit un deliciu! Insa timpul de coacere a fost de 1 ora.

    1. Super! O varianta delicioasă, cu siguranță 🙂

  6. Acum mă apuc să fac acest chec!!! Să vedem cum iese!!!🙂

  7. Am încercat rețeta și a ieșit un chec delicios! Am încărcat două tăvi de chec destul de mari și mi-a mai rămas compoziție Am făcut și brioșe!!! Am încărcat o poza mai sus cu checurile!

    1. Foarte fain v-a ieșit! Mă bucur că v-a plăcut și vă mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating