Chec la microunde sau prăjitură la cană sau cum să faci ceva dulce în 10 minute. Era o vreme când această prăjiturică, acest chec la microunde era tare popular pe rețelele de socializare. Mi-aduc aminte că era postat zilnic de multe gospodine, care din curiozitate îl încercau.
Ei bine, eu nu l-am încercat decât târziu. Trebuie să recunoaștem încă de la început că nu e un chec în adevăratul sens al cuvântului. Dar poate satisface pofta de dulce în mai puțin de 10 minute. Nu cred că e tocmai sănătos, în general nu agreez nici măcar încălzitul la microunde (doar popcorn-ul), însă o dată dacă mâncăm nu cred că-i mare pagubă.
Chec la microunde/Prăjitură la cană
Ingrediente
- 1 ou
- 4 linguri făină
- 4 linguri zahăr
- 2 linguri cacao
- foarte puțin praf de copt un vârf de cuțit
- 3 linguri de ulei
- 4 linguri de lapte
- esențe
Preparare
- Ingredientele uscate le-am amestecat pe toate.
- Apoi am adăugat pe rând oul, uleiul și laptele și am omogenizat bine. Am adăugat și niște ciocolată ruptă în bucăți eu, motiv pentru care am redus cantitatea de zahăr.
- Am turnat compoziția într-un bol și am băgat la cuptorul cu microunde pentru 3 minute la 800 W. După, am scos cu grijă din bol (atenție că frige tare) și am mâncat cu înghețată.
- Se poate face și într-o cană mai mare, ori se poate împărți în 2 căni, oricum ar fi e la fel de rapidă.
La cuptorul normal, electric, oare nu merge? Că eu nu mai am cuptor cu microunde, fix din aceleaşi considerente 😳
La electric nu știu cât trebuie, că nu am. La cuptor normal cam 15-20 de minute trebuie, însă la timpul ăsta mai bine bați în chec normal, zic eu. Un chec normal se face în 20-25 minute, deci mare diferență nu-i. În schimb, iese mai mult și ai cu adevărat parte de gustul autentic de chec 🙂