chec în 3 culori

Chec în 3 culori – rețetă simplă

Chec în 3 culori – atât de apreciat de toți cei care l-au gustat. Îmi amintesc când l-am făcut prima oară, acum vreo doi ani pentru un parastas. Ce se mai minunau vecinele de cum arată! De ar fi știut ele cât de ușor e să faci un chec în 3 culori. Alături de rețeta de chec pufos, această reteță este în top 5  rețete de făcut în weekend la noi în familie. Nu trece lună fără un astfel de chec pentru că ne place mult. Sunt adevărați iubitori de dulciuri și tradiția spune că în fiecare weekend se încinge cuptorul.

Între timp inspirată de acest chec am experimentat checul „Explozie de culori”, un alt deliciu atât vizual cât și la nivel de gust. O bucurie a papilelor gustative, ce să mai!

Chec în 3 culori - rețetă simplă

Preparare1 hr 30 mins
Timp total1 hr 30 mins
Porții: 2 checuri

Ingrediente

  • 10 ouă
  • 20 linguri de zahăr
  • 20 linguri făină
  • praf de copt
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri apă sau lapte
  • 2-3 linguri cacao

Preparare

Compoziția albă

  • Se bat albușurile cu 10 linguri de zahăr spumă (până nu cade compoziția din castron) apoi se adaugă 10 linguri de făină. Se amestecă cu o lingură, nu cu mixerul ca să rămână totuși cât de cât pufos.

Compoziția galbenă

  • Se bat gălbenușurile cu 10 linguri de zahăr bine bine, până se albește totul. Se adaugă apa sau laptele (eu am pus lapte), uleiul și se amestecă bine. Apoi se adaugă 10 linguri de făină (pe care am amestecat-o cu praful de copt).

Compoziția neagră

  • Se amestecă 8 linguri din compoziția galbenă cu 10 linguri din cea albă și se adaugă cacao.
  • Se toarnă în tavă tapetată cu hârtie de copt: negru – alb – galben. Se coace în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 30 de minute, sau până trece testul cu scobitoarea.

Imagini trimise de cititori

Ai încercat rețeta "Chec în 3 culori – rețetă simplă"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

4 Comments

  1. Buna ziua, cât praf de copt trebuie adăugat la această rețetă?

    1. Eu folosesc cam jumătate dintr-un pliculeț, chiar mai puțin. Câteodată nu folosesc deloc. Cel mai important este să bateți bezeaua spumă tare 🙂

      1. Multumesc frumos!

        1. Cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *