chec în 2 culori

Chec în 2 culori super pufos (măsurat la lingură)

Chec în 2 culori super pufos, este acel chec pentru care nu aveți nevoie de cântar de bucătărie. Cred că cu toții am trecut prin acele clipe în care ne doream să facem ceva bun, dar ne-am lovit de un impediment destul de mare: ingredientele erau măsurate în grame, iar noi nu aveam un cântar. Ce-am făcut? Am înghițit în sec și-am trecut mai departe.

Ei bine rețeta de astăzi de chec în 2 culori  nu necesită cântar, ci o simplă lingură. Dacă respectați întocmai pașii, veți obține un chec gigant, extra pufos și vă asigur că veți vrea să repetați rețeta. Dacă-l mai îmbogățiți și cu niște nuci, deja ați găsit rețeta perfectă.

Și dacă sunteți amatori de checuri (așa cum sunt și eu) și vă plac mult, atunci musai să încercați în chec la metru sau un chec cu lămâie, dacă nu ați făcut-o deja. Ambele sunt extrem de delicioase și veți vrea să le repetați, sunt convinsă. Iar dacă vă plac nucile peste checul cu lămâie atuncați o mână de nuci tăiate grosier și o să îl faceți și mai bun.

chec cu lămâie
chec cu lămâie
Chec la metru
chec la metru

Chec în 2 culori super pufos

Preparare15 minutes
Gătire25 minutes
Porții: 1 chec

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 12 linguri zahăr
  • 12 linguri făină
  • 6 linguri ulei
  • 1-2 linguri cacao
  • jumătate pliculeț praf de copt
  • esență de vanilie
  • esență de rom
  • un pumn de nuci opțional

Preparare

  • Primul pas pe care îl facem este să separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și continuăm să mixăm până vom obține o bezea fermă.
  • Peste gălbenușuri, vom pune uleiul în 2-3 ture, amestecând bine după fiecare.
  • Turnăm gălbenușurile peste bezea și amestecăm folosind o lingură. Din acest moment nu mai folosim mixerul. Mișcările făcute cu lingura să fie încete, nu amestecăm să amețim bezeaua, căci o ploștim, scoțând aerul din ea. Amestecăm așadar din jos în sus.
  • Punem făina (o putem cerne dacă vrem), praful de copt și vanilia și omogenizăm cu aceleași mișcări lente.
  • Într-un alt vas punem o parte din aluat (jumătate sau cât dorim), peste care punem praf de cacao și esența de rom.
  • Pregătim o tavă de chec, pe care o tapetăm cu hârtie de copt și îi facem pereții mai înalți. Checul va crește destul de mult în cuptor și dacă lăsați tava așa cum este ea, e foarte posibil să dea pe afară.
  • Turnăm compoziție albă, apoi un strat de neagră, din nou alb, negru - alb. La final aruncăm un pumn de nuci peste și coacem în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
    chec în 2 culori

Video

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating