chec din gălbenușuri cu lămâie

Chec din gălbenușuri cu lămâie

Chec din gălbenușuri cu lămâie este o variantă tare gustoasă pentru atunci când în congelator se află foarte multe gălbenușuri și nu știi ce să faci cu ele. Se face rapid, e pufos, miroase super bine și are o textură ușoară. Ca orice chec se pot adăuga și alte chestii. De la altă esență (poate de portocală, că tot a revenit iarna?), la nuci, fructe, chiar ciocolată.

Cel mai bine s-ar fi potrivit niște nuci, însă nu am avut la îndemână. Combinația de nucă+ lămâie mi se pare tare reușită. Probabil că seamănă cu prăjitura Semilună, care mie îmi place mult.

Poze din timpul preparării nu există, nu am făcut căci am zis că e tare ușor și orice se pricepe să facă un chec. Doar e unul dintre cele mai banale dulciuri, pe care cred că le facem cel mai des. Iată deci rețeta de chec din gălbenușuri cu lămâie:

Chec din gălbenușuri cu lămâie

Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes

Ingrediente

  • 7 gălbenușuri
  • 50 ml ulei
  • 150 grame zahăr
  • 130 ml apă minerală
  • 200 grame făină
  • coajă rasă de lămâie + zeamă de lămâie după gust
  • praf de copt – jumătate pliculeț
  • cacao

Preparare

  • Gălbenușurile le mixăm împreună cu zahărul până se albesc, apoi adăugăm uleiul și apa minerală, omogenizând.
  • Punem coaja și zeama de lămâie, adăugăm și făina amestecată cu praful de copt și amestecăm bine.
  • Turnăm o parte din compoziție în tava tapetată cu hârtie de copt. În cealaltă adăugăm cacao, după care amestecăm și turnăm peste compoziția din tavă, amestecând cu coadă de lingură. Eu am folosit o tavă pătrată 20x20, însă se poate folosi o tavă normală de chec.
  • Coacem în cuptorul preîncălzit aproximativ 20 de minute la foc mediu.

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating