Rețeta de chec de post cu cacao și nuci e una simplă, economică (doar e de post, deci fără ouă, fără lapte, fără unt) și super rapidă. E ideală atât pentru cei ce țin post, dar și pentru ceilalți, pentru că checul de post cu cacao și nuci e la fel de gustos ca un chec normal, cum ar fi checul ăsta, să zicem. Eu nu țin post, însă l-am făcut mai mult din curiozitate, căci sinceră să fiu eram puțin reticentă, cu toate că în trecut mai făcusem și-o negresă de post. Ce prăjitură e aia fără ouă, fără… fără? Dar nu e deloc așa. E o părere pe care mi-am schimbat-o și de acum o să mai fac astfel de dulciuri, pentru că sunt chiar gustoase.
Chec de post
Porții: 1
Ingrediente
- 90 ml ulei
- 300 ml apă minerală
- 200 gr zahăr
- 300 gr făină
- cacao
- jumătate pliculeț praf de copt
- un praf de sare
- esență de rom
- coajă rasă de lămâie
- nuci alune, merișoare, etc. – ce și cât doriți
Preparare
- Înainte de toate tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt sau o ungem cu puțin ulei și presărăm făină. Apoi aprindem cuptorul, pentru că rețeta este una tare rapidă și nu va dura mult până ce băgăm checul de post la copt.
- Așadar într-un bol punem praful de sare, zahărul și uleiul și amestecăm.
- Turnăm apa minerală și făina, câte un pic din fiecare ca să nu se facă cocoloașe.
- Punem și praful de cacao (eu am pus vreo 30 de grame, dar folosiți în funcție de cât doriți și de ce cacao aveți), coaja de lămâie, esența și praful de copt și amestecați bine.
- Turnăm compoziția în tavă și dăm la cuptor pentru 30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Lăsați să se răcească complet înainte de a-l tăia, pentru că se va felia mult mai ușor. Eu nu am avut deloc răbdare, l-am tăiat fix după ce l-am scos din cuptor și mi-a dat de furcă. Inițial are o textură ușor umedă, dar după ce se răcește e perfect!