chec cu lămâie

Chec cu lămâie – simplu și delicios

Chec cu  lămâie – o rețetă super ușoară, dar care ne poate aduce un strop de bucurie într-o zi nu tocmai frumoasă. E desertul perfect pentru oricine – fie că-l luați la pachet la serviciu, fie că va ajunge în pachețelul copilului la școală sau pur și simplu vă îmbogățește o masă în familie , într-o zi oarecare!

Se face super simplu și nu necesită niciun fel de abilitate de extragospodină, așa că poate fi făcut de ce nu și de-un copil. În plus, datorită gustului de lămâie mi se pare că seamănă destul de mult cu prăjitura Semilună, pe care ne-o făcea mama când eram mici.

Partea bună la checuri e că mereu putem veni cu ceva nou la rețete. Putem adăuga diverse, după gust, cum ar fi ciocolată, stafide, mac, nuci (caz în care seamănă și mai tare cu Semiluna) sau le putem lăsa simple. Eu am ales să nu-i adaug nimic și nu mi-a părut rău. Rezultatul mi-a plăcut mult. Iese un chec super pufos, cu o aromă fină de lămâie și o notă și mai fină de vanilie.

Chec cu lămâie - simplu și delicios

Porții: 12

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 100 grame zahăr
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apă rece
  • coajă de la o lămâie
  • 140 grame făină
  • zeamă de la jumătate de lămâie - aproximativ 2 linguri
  • un praf de sare
  • esență de vanilie

Preparare

  • Separăm ouăle. Batem spumă albușurile cu zahărul și cu un praf de sare. Gălbenușurile le frecăm cu uleiul și apa, apoi le turnăm peste spuma tare din albuș.
  • Omogenizăm și adăugăm făina. Lăsăm mixerul de-o parte și luăm o lingură din lemn. Vom amesteca totul de sus în jos, cu mișcări ușoare, să nu pierdem aerul din compoziție. Dacă vom fi atenți la mișcări, la final vom avea un rezultat pufos. O să se topească în gură!
  • Punem și celelalte ingrediente, mai amestecăm un pic și ne pregătim de final.
  • Din dorința de a face un chec rotund am folosit o tavă rotundă (24 cm), și am pus un borcan la jumătate. Dacă aș fi avut o tavă din aia de guguluf, știți voi, aș fi folosit-o, însă nu am avut așa că m-am descurcat cum am putut. Borcanul l-am pus dinainte acolo, la jumătate, l-am uns cu puțin ulei ca să pot desprinde apoi de pe el. Când am turnat compoziția am avut grijă să nu mișc borcanul.
  • Lăsăm la cuptor în jur de 20 de minute, la foc mediu. Când e gata, lăsăm să se răcească, Scoatem cu grjă din formă și pudrăm cu zahăr.

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating