chec cu iaurt și ciocolată

Chec cu iaurt și ciocolată

Când vine vorba despre checuri, nimic nu-i mai simplu de făcut decât un chef pufos, pe care l-am făcut de atâtea ori și l-am mâncat de atâtea ori în copilărie, că l-aș putea numi desertul preferat. Checul pentru mine înseamnă acasă, înseamnă mirosul acela cu care ne aștepta mama în bucătărie, când veneam de la școală sau de la joacă. Checul e regele deserturilor din copilărie, așa că oricâte rețete noi am încerca, niciodată nu va trece o lună fără să ne întoarcem „la origini”.

Însă de curând, am descoperit o nouă rețetă de chec – chec cu iaurt și ciocolată , ceva mult mai ușor de făcut decât clasicul chec, dar la fel de gustos. Cel puțin mie combinația de ingrediente îmi place la nebunie, deși nu sunt o fană a iaurtului. Nu-mi place absolut deloc, nu-l consum decât în acest chec. Desigur că nu-i pe placul tuturor,  are o textură umedă, se simte gustul iaurtului destul de mult, cu alte cuvinte e diferit decât clasicele checuri pufoase.

Eu l-am făcut prima oară doar așa pentru gustat și dat verdict, apoi la 2 zile l-am refăcut în porție dublă pentru că ne-a plăcut foarte mult. Se face extrem de rapid, practic prepararea lui e ca o joacă, o să vedeți. Eu am folosit o ciocolată albă,  de menaj, pentru că doar de asta mai aveam prin casă, însă se poate face cu orice fel de ciocolată. Însă nu cred că voi încerca pe viitor să schimb ciocolata, pentru că îmi place la nebunie combinația iaurt- ciocolată albă, chiar dacă mă gândesc că ar fi bună și o ciocolată amăruie.

Cred că am vorbit deja prea mult, dar vedeți voi, încerc să vă conving de cât de ușor se face acest chec cu iaurt și ciocolată, iar de gustos vă veți convinge singuri, pentru că nu am cum s-o fac eu.

chec cu iaurt și ciocolată
Printare rețetă
5 from 1 vote

Chec cu iaurt și ciocolată

Preparare15 minutes
Gătire40 minutes
Timp total56 minutes

Ingrediente

  • 150 grame zahăr
  • 80 grame unt tăiat cubulețe și lăsat la temperatura camerei
  • 220 grame iaurt am folosit și Danone, dar și iaurt Grecesc, cu ambele mi s-a părut că ar ieși la fel
  • 80 grame ciocolată albă mărunțită
  • puțină sare
  • esență vanilie
  • 2 ouă
  • jumătate pliculeț praf de copt
  • 250 grame făină

Preparare

  • Pregătim cuptorul și tava o tapetăm cu hartie de copt, ca să nu mai pierdem vremea după. Iar cuptorul îl pornim, pentru că nu va dura mult până băgăm checul. Mărunțim și ciocolata.
  • Într-un bol încăpător punem toate ingredientele mai puțin iaurtul și ciocolata.
  • Mixăm câteva minute până se va amesteca totul bine.
  • Adăugăm apoi iaurtul și omogenizăm.
  • Vom obține un aluat dens, peste care vom adăuga ciocolata și o vom amesteca cu o lingură. Transferăm în tava tapetată și lăsăm să se coacă la foc mediu 35-40 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
  • Lăsăm să se răcească complet în tava în care a fost copt, apoi scoatem și feliem. Eu am încercat să-l tai și cald și m-am chinuit ceva, dar nu mai aveam răbdare 😀 Voi să aveți!

Notițe

chec cu iaurt și ciocolată

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Chec cu iaurt și ciocolată"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

2 Comments

  1. 5 stars
    Am facut checul cu ciocolata neagra si a iesit delicios. Prea mic insa pt cat de mare era pofta :). Multumim de rețetă.

    1. Mă bucur că a fost pe placul dvs 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating