Chec cu cacao și cremă de cocos – rețetă gata în 30 de minute! Checul cu cremă de nucă de cocos este o splendoare de chec, numai bun pentru cei ce iubesc cocosul. Este foarte bun, potrivit de dulce, însă cel mai tare îmi place mirosul. Pur și simplu crema de cocos când e în cuptor miroase absolut divin. Cred că aduce cu mirosul batonului bounty.
M-am gândit ceva vreme dacă să scriu rețeta asta sau nu, pentru că nu am o poză cu checul întreg. Pur și simplu l-am scos din cuptor frumos crescut, cam cât înălțimea formei, l-am lăsat la răcit și nu i-am făcut o poză. Am zis că voi face după ce-l voi scoate din formă. E a doua oară când o pățesc și se pare că nu m-am învățat minte. Ce vreau să zic e că mi s-a lipit de formă, pe care deși am uns-o cu mult ulei la început, dă dovadă că e o formă proastă. Așa că checul meu nu a avut fund.
Nu știu dacă am nimerit eu o formă proastă sau așa sunt toate cele luate din Jumbo (de acolo am luat-o). E a doua oară când mi se lipește checul în ea. Prima oară am tapetat-o chiar și cu făină după ce am uns-o cu ulei. Și de la rețetă sigur nu e, pentru că am folosit alta de data asta.
Așa că a trebuit să mă gândesc dacă să scriu sau să refac checul într-o altă zi. Am ales să scriu pentru că în bucătărie se întâmplă și d-astea, nu? Și eu am eșecuri, semi-eșecuri sau lucruri de care nu sunt mulțumită. Dacă aș reface totul acum, aș alege o tavă de chec normală. Sigur va ieși super fain, pentru că trecând peste partea cu lipitul, checul e gustos.
În trecut am mai făcut ceva asemănător, doar că nu chec, ci muffins – vezi rețeta muffins cu cremă de nucă de cocos, care s-au primit la fel de bine.
Ingrediente
Chec cu cacao
- 5 ouă
- 150 grame zahăr
- 4 linguri ulei
- 200 grame făină
- jumătate pliculeț praf de copt
- 3 linguri cacao
- esență rom
Crema de cocos
- 1 albuș
- 100 grame zahăr
- 50 ml lapte
- 2 linguri făină
- 150 grame nucă de cocos
Preparare
- Separăm albușurile de gălbenușuri și începem să mixăm albușurile cu un praf de sare mai întâi, apoi adăugăm zahărul și continuăm să mixăm până ce obținem o bezea fermă.
- Adăugăm gălbenușurile și uleiul și amestecăm bine.
- Punem făina, omogenizăm, apoi adăugăm praful de cacao și esența.
Preparare cremă
- Batem spumă albușul, apoi adăugăm zahărul și mixăm bine.
- Adăugăm laptele, făina și nuca de cocos.
- Turnăm compoziția de chec într-o formă unsă cu ulei și deasupra punem crema de cocos. Împingem puțin crema și în interior, pentru că altfel va rămâne doar la suprafață. Coacem la foc mediu 45 minute sau până este gata. Timpul de coacere diferă în funcție de cuptor și de forma în care este copt checul.