chec cu banane sau banana bread

Chec cu banane sau Banana bread

Chec cu banane sau Banana bread este un chec așa cum îi spune numele, plin de savoarea bananelor. Dacă și voi aveți probleme cu bananele acelea foarte bine coapte, știți voi, cele cu pete maro pe coajă, în sensul că nu le mănâncă nimeni, checul ăsta e salvarea. Nu încercați să faceți acest chec cu banane necoapte sau chiar verzi, pentru că nu va ieși la fel de bun, probabil nici dulce, nici aromat. De asemenea puteți reduce și cantitatea de zahăr, dacă vi se pare prea mult.

De obicei noi mâncăm bananele chiar și așa cu pete maro pe coajă, însă câteodată mai rămân nebăgate în seamă. Și chiar dacă durează ceva vreme până faci, parcă nu mă lasă inima să le arunc. Așa că le transform în ceva gustos. Dacă nu vă plac bananele, atunci nu prea cred că checul cu banane sau banana bread este o opțiune, pentru că gustul fructelor se simte foarte puternic.

Tava folosită de mine este una mai mică decât cea clasică de cozonac. Dacă nu aveți, improvizați. Nici eu nu am, așa că folosesc o formă ceramică, pe care o pun într-un capăt al tăvii de chec și îmbrac tava în hârtie de copt. Astfel iese mai scurtă. Va ieși un chec cu banane mai micuț ce-i drept, însă tare frumușel.

Un alt desert delicios cu banane, este tortul mușuroi de cârtiță:

Mușuroi de cârtiță
Mușuroi de cârtiță

Chec cu banane sau Banana bread

Preparare15 minutes
Gătire45 minutes

Ingrediente

  • 3 banane foarte coapte
  • 80 ml ulei sau unt topit
  • 100 grame zahăr
  • 1 ou
  • esență vanilie
  • jumătate pliculeț praf de copt
  • 200 grame făină
  • 70 grame ciocolată

Preparare

  • Pentru început zdrobim bananele cu o furculiță. Trebuie să folosim banane bine coapte ca să fie dulci și pline de gust.
  • Adăugăm oul și-l omogenizăm. Apoi zahărul, făina, uleiul și praful de copt. Omogenizăm bine după fiecare ingredient și turnăm totul într-o formă de chec cu dimensiunea de 12x20. Punem și ciocolata tăiată bucățele și-o amestecăm în compoziție.
  • Coacem checul timp de 40-45 de minute, la foc mediu (180°), sau până când trece testul cu scobitoarea. Deși, aveți grijă, consistența checului este una ușor umedă.
  • Lăsăm să se răcească bine și apoi feliem. Gustul de banane cu ciocolată este delicios și e mult mai bun atunci când se răcește complet.

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Chec cu banane sau Banana bread"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating