Carrot cake sau tortul de morcovi, în sfârșit a ajuns și la mine pe blog! Nu știu de ce am tot ezitat să-l fac, deși îl aveam în vedere de ceva vreme, probabil din cauza morcovilor din blat. Mă gândeam că e o combinație nu prea reușită. Până la urmă, cine mănâncă frișcă cu morcovi? Exact. Nimeni.
Ei bine, iată că am zis ce-o fi o fi, dacă nu-i bun, nu-i bun. Nu se întâmplă nimic. N-a fost bun, a fost senzație!
Încă de când am copt blaturile mi-am dat seama că o să fie mega wow, după cum mirosea bucătăria. Și ce blaturi umede, ce textură, ce culoare! Mă declar fan înrăit al acestui tort, care le întrece pe toate. Așadar încercați-l, ori vă dă el pe spate, ori îl dați voi. E ori ori, nu există variantă de mijloc. În afară de prietenul meu care strâmbă din nas la orice desert fără ciocolată, tortul ăsta a fost pe placul tuturor. Ba chiar s-a și mirat lumea când au auzit că e cu morcovi. Morcovi într-un desert? Ei bine, iată că se poate!
Până să trecem la rețeta de carrot cake sau tort de morcovi, vă recomand să încercați și:
Dacă vă plac rețetele mele, nu ezitați să le dați un share pe Facebook, nu costă nimic. De asemenea vă aștept cu un subscribe și pe canalul meu de YouTube, unde puteți vizualiza modul de preparare a rețetelor mele.
Carrot cake sau Tort de morcovi
Ingrediente
Pentru blat:
- 300 ml ulei
- 150 gr zahăr tos
- 150 gr zahăr brun
- un pliculeț zahăr vanilat
- un pliculet zahăr vanilat borbon
- o linguriță scorțișoară
- o linguriță bicarbonat
- 5 gr praf de copt
- 6 ouă
- 400 gr făină
- 450 gr morcov ras
- 70 gr nucă măcinată
Pentru cremă:
- 600 gr smântână pentru frișcă neîndulcită
- 400 gr mascarpone
- zahăr vanilat bourbon
- 80 gr zahăr pudră
Pentru decor:
- nuci caramelizate
- morcov ras
- morcov
Preparare
- Într-un vas încăpător (pe care ar fi bine să îl cântăriți dinainte, pentru a putea afla câtă compoziție pentru blat veți avea la final) punem uleiul și toate tipurile de zahăr și mixăm câteva minute.
- Adăugăm câte un ou, mixând bine după fiecare, până le terminăm pe toate.
- Adăugăm bicarbonatul, praful de copt și scorțioșoara.
- Urmează făina și morcovul ras și nuca. Eu am ras morcovul pe ochiul mare al răzătoarei, voi puteți folosi ce ochi vreți, cu condiția să nu iasă chiar gros.
- Cântărim și împărțim aluatul în 2. Vom coace pe rând 2 blaturi în forma de 22 cm, tapetată cu hârtie de copt. Nu coaceți blatul tot odată, folosind o singură tavă, va fi înalt și probabil nu se va coace la mijloc, fiind ceva mai umed.
- Lăsăm să se răcească complet, apoi vom tăia fiecare blat pe jumătate.
Preparare cremă.
- Smântâna pentru frișcă o vom mixa lejer, apoi adăugăm mascarponele și zahărul. Mixăm până obținem o cremă consistentă. Aveți grijă însă să nu mixați prea mult, veți tăia frișca!
- Simplu, nu?
Asamblare tort:
- Pe un platou vom așeza primul blat, peste care vom pune cremă și tot așa. Pentru straturi perfecte, vă recomand să cântăriți crema și s-o împărțiți în boluri separate. Va fi mai ușor, pentru că veți știi de la început câtă cremă intră la fiecare strat.
- Pentru decor am caramelizat puțină nucă și-am răzuit niște morcov. Cel mai bine ar fi să îl lăsați peste noapte la frigider, să se combine aromele. Servit rece e divin!
[…] Carrot cake. Rețetă tort de morcovi […]