Brownie cu Nutella și zmeură, o rețetă simplă, delicioasă, perfectă pentru iubitorii de ciocolată. De când am făcut prima oară rețeta de brownie, am tot refăcut blatul și în alte contexte pentru că e minunat! Și mi se pare mie că merge de minune cu fructe de pădure. Cred că și cu niște căpșuni s-ar împăca bine, dar pe mine mă atrage combinația de gust dintre brownie și zmeură.
Oricum vă las mai jos rețeta originală, poate o încercați. Și dacă-i mai puneți și niște oreo zdrobiți pe deasupra (înainte de a o coace) iese și mai minunată!
Brownie cu Nutella și zmeură un desert pe care nu-l veți uita prea ușor. Partea bună e că poate fi mâncat în ziua în care l-ați făcut și chiar e ideal să fie consumat repejor, ca să nu se usuce. Pentru că dacă nu veți usca blatul în cuptor, acesta va fi unul ușor umed. Un desert care sigur va fi pe placul copiilor.
Dacă vă plac rețetele mele, nu ezitați să le dați un share pe Facebook, nu costă nimic. De asemenea vă aștept cu un subscribe și pe canalul meu de YouTube, unde puteți vizualiza modul de preparare a rețetelor mele.
Brownie cu Nutella și zmeură
Ingrediente
- 190 grame unt
- 225 grame ciocolată amăruie
- 225 grame zahăr
- 3 linguri cacao
- 3 linguri lapte
- 4 ouă
- 100 grame făină
Cremă:
- 300 ml frișcă lichidă
- 150 grame Nutella - mai mult dacă vreți un gust mai intens
- zmeură din belșug
Preparare
- Într-o crăticioară punem untul, zahărul, ciocolata mărunțită, laptele și cacaua. Dăm drumul la foc mic și lăsăm să se topească, amestecând din când în când. Când toate s-au omogenizat, stingem focul și lăsăm amestecul să se răcorească. Nu trebuie să frigă.
- Adăugăm pe rând câte un ou, amestecând bine după fiecare. Apoi punem făina.
- Turnăm într-o tavă rotundă, 22 cm și coacem la foc mediu (180 grade) timp de 20 de minute. Nu uscați blatul, el trebuie să rămână umed.
- Lăsăm să se răcească bine, apoi îl tăiem pe jumătate.
- Între timp batem frișca lichidă și adăugăm Nutella. Gustați și dacă vreți un gust mai intens, mai puneți Nutella. Mie mi s-au părut suficiente 150 de grame.
- Umplem tortul și deasupra punem zmeură din belșug. Lăsăm o oră la frigider apoi putem să-l devorăm 🙂