Brioșe cu vanilie și ciocolată, desertul perfect pentru pus în pachețel copiilor. E dulcele perfect, pentru că vine deja porționat, fără bătai de cap că trebuie tăiat sau că ne murdărim pe mâini când mâncăm. Brioșele în general sunt foarte ușor de făcut, necesită extrem de puțin timp și experiență în bucătărie de aceea sunt foarte iubite.
De data aceasta am ales aceste brioșe cu vanilie și ciocolată și nu altele, pentru că au în compoziție iaurt ceea ce înseamnă că nu sunt deloc uscate, înecăcioase. Din contră, sunt așa de fine și consistența lor este una umedă, ceea ce le face foarte bune.
Eu le-am copt în forme din acestea de unică folosință. Am mai folosit aceste forme și înainte de a coace în ele le-am uns bine cu ulei. Brioșele au ieșit singure din formă, nici măcar nu necesitau spălare după folosire. De data asta însă, nu am mai uns formele. Nu s-a lipit compoziția, dar nu am mai putut fi reutilizate.
Mie mi-au ieșit 7 brioșe, dar țineți cont de faptul că formele de unică folosință sunt mult mai mari decât cele clasice.
Dacă vă plac mult brioșele, poate ați dori să aflați și alte rețete.
Brioșe cu vanilie și ciocolată
Ingrediente
- 150 grame de unt la temperature camerei
- 150 de grame de zahăr
- 3 ouă
- 150 grame iaurt
- 300 grame făină
- un sfert pliculeț praf de copt
- esență de vanilie
- ciocolată tăiată cubulețe
Preparare
- Spumăm untul adus la temperatura camerei până devine catifelat. Apoi adăugăm zahărul și mixăm până cele două se omogenizează bine.
- Adăugăm apoi ouăle, pe rând. Nu punem al doilea ou până ce primul nu este încorporat bine. Compoziția va căpăta un aspect de tăiat. Nu-i problemă, nu vă speriați.
- Adăugăm apoi iaurtul, esența de vanilie și făina în care punem praful de copt și amestecăm totul. Vom obține o compoziție mai grosuță, pe care o distibuim în forme.
- Adăugăm ciocolata, pe care o îndesăm și în interiorul brioșelor cu o linguriță sau un băț de frigărui. Coacem în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute.