Brioșe cu cremă de mure – absolut delicioase și foarte aspectuoase. Se prepară extrem de ușor și oricând pot fi făcute simple (fără cremă) sub diferite forme. Le putem adăuga cacao, fructe diverse, ciocolată sau alte ingrediente care se află pe lista de preferințe. E o reteță de brioșe pe care eu o prepar destul de des, doar că în loc de mure pun ciocolată.
Brioșe cu cremă de mure
Porții: 12
Ingrediente
Brioșe
- 3 ouă
- 150 ml ulei
- 150 ml apă minerală
- 350 gr făină
- 150 gr zahăr
- praf de copt
- esență de vanilie
- mure
Cremă mure
- 10 g amidon + 30 ml apă
- 3 linguri zahăr
- 125 g mure
- 200 ml smântână naturală pt frișcă
- 155 ml apă
Preparare
Brioșe
- Mixăm ouăle cu zahărul și cu un praf de sare, până se albesc și își măresc volumul.
- Adăugăm esența de vanilie, apoi apa minerală și uleiul puțin câte puțin, mixând continuu.
- Adăugăm apoi făina și praful de copt. Rupem bucățele murele și le încorporăm în compoziție.
- Turnăm în forme și băgăm în cuptorul preîncins pentru aproximativ jumătate de oră sau până trec testul cu scobitoarea.
- Când s-au copt, scoatem brioșele, le lăsăm să se răcească apoi decupăm căpăcelul și scobim puțin în jumătate.
Crema de mure
- Blenduim murele cu apa. Strecurăm piureul obținut. Punem într-o crăticioară pe foc, adăugăm zahărul și amidonul diluat cu cei 30 ml de apă. Lăsăm pe foc până începe să se lege. Apoi lăsăm să se răcească.
- Separat batem frișca. Când crema de mure s-a răcit, o amestecăm cu frișca.
- Punem crema într-un pos de hârtie sau pungă și ornăm brioșele.