Brioșe cu cacao și ciocolată, o rețetă rapidă, plină de ciocolată și numai bună pentru o seară în care ai chef de ceva dulce, însă vrei să prinzi și filmul preferat. Brioșele cu cacao ies delicioase dacă folosești o ciocolată albă de calitate, însă la fel de delicioase sunt și cu ciocolată cu lapte ori amăruie. Eu optez totuși pentru cele cu ciocolată albă.
Rețeta este super ușoară, rapidă și plină de savoare. Brioșele sunt bune de luat la pachet, de dat la școală sau mâncate împreună cu cei dragi. Am încercat de-a lungul timpului mai multe rețete, însă aceasta e preferata mea. O fac de mulți ani, însă până acum nu i-a venit rândul să fie pusă aici.
La fel de mult iubesc și brioșele cu nucă de cocos , care sunt la fel de delicioase și rapide. Dar de asta vă veți convinge după ce le veți face și voi!
Brioșe cu cacao și ciocolată
Ingrediente
- 3 ouă
- 150 ml ulei
- 150 ml apă minerală
- 350 g făină
- 150 g zahăr
- 2 linguri cacao
- jumătate plic praf copt
- esență de vanilie
- ciocolata albă tocată sau ciocolată cu lapte tocată cubulețe mici
Preparare
- Mixăm ouăle cu zahărul și un praf de sare, până se albesc și își măresc volumul. Adăugăm esenta de vanilie, apoi apa minerală și uleiul puțin câte puțin, mixând continuu. Adăugăm apoi făina, praful de copt și cacaua și amestecăm.
- Turnăm câte o lingură de compoziție în fiecare hârtiuță pusă deja în tava pentru brioșe, după care adăugăm câteva cubulețe de ciocolată și umplem mai departe hartiuța cu compoziție (cam 3 sferturi). Deasupra punem din nou ciocolată. Astfel vom avea ciocolată și în interiorul brioșei, nu numai deasupra.
- Tava o băgăm la cuptor pentru 20-25 de minute, sau până trece testul cu scobitoarea.