biscuiți cu bere

Biscuiți sărați cu bere și cașcaval

Biscuiți sărați cu bere și cașcaval – o rețetă tare reușită de biscuiți sărați. Buni la orice oră, dar mai ales buni ca ronțăieli la un film. Cine-ar fi crezut că se pot face biscuiți cu bere și cașcaval? Ei bine uite că se pot face. Berea nu se simte absolut deloc, se evaporă la copt deci puteți să-i mâncați fără grijă.

Am făcut acești biscuiți sărați cu bere și cașcaval mai mult pentru că am pregătit un mușchiuleț de porc cu bere la cuptor și cu restul de lichid am vrut să fac altceva, ceva nou. Dar a ieșit o grozăvie, mai ales dacă vă plac chestiile de ronțăit.

Biscuiți sărați cu bere și cașcaval

Preparare30 minutes
Gătire20 minutes
Timp total51 minutes
Porții: 2 tăvi

Ingrediente

  • 300 grame făină
  • 150 ml bere – orice tip
  • 1 linguriță sare rasă
  • 50 grame unt
  • 100 grame cașcaval ras
  • 1 linguriță cimbru rasă
  • puțin piper opțional
  • mac, chimen, cristale de sare pentru presărat pe deasupra
  • un gălbenuș de ou pentru uns

Preparare

  • Totu-i tare simplu. Radem cașcavalul pe răzătoarea mică pentru început. Într-un bol încăpător punem făina împreună cu untul tăiat cuburi.
  • Ne ajutăm de degete și sfărâmăm cuburile, amestecându-le cu făina.
  • Apoi adăugăm restul ingredientelor uscate.
  • Punem și berea și omogenizăm. Aici ar fi de menționat că am mai pus o linguriță de mac în compoziție. Și după gustul meu, care nu mă prea împac cu cimbrul mi s-a părut cam multicel o linguriță, parcă-i simt cam tare gustul.
  • Trebuie să obținem un aluat nelipicios. Îl lăsăm de-o parte o oră.
  • După ce a trecut timpul, întindem aluatul direct pe hârtia de copt într-un strat subțirel. Tăiem cu ajutorul unui cuțit sau rolă în formele dorite.
    biscuiti sărați cu bere și cașcaval
  • Înțepăm aluatul cu o furculiță din loc în loc, să nu se umfle la copt. Apoi ungem cu gălbenușul de ou și presărăm cu mac, sare, sau după preferințe.
  • Băgăm tava în cuptorul preîncins, pentru 15-20 de minute sau până se rumenesc ușor. Dacă-i vreți mai crocanți atunci îi mai lăsați, dacă nu, atunci îi scoateți mai repede.
    biscuiți sărați cu bere și cașcaval
  • Nu-i așa că arată bine?
    biscuiți sărați cu bere și cascaval

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

2 Comments

  1. Am reţeta acum în telefon, pozată 😀
    Mulţumesc, chiar voi încerca.

    1. Cu încredere, nu se simte berea deloc 🙂 Nici n-am luat-o leileilei, deși am abuzat de ei 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating