Biscuiți de post cu dulceață de gutui – foarte foarte aromați. Dulceața de gutui oferă o aromă deosebită biscuiților. Sunt delicioși pentru pachețel la școală, la picnic sau oriunde vreți. Merg de minune dimineața la cafea sau seara în loc de ceva de ronțăit la un film. Singura problemă ar fi că nu prea ai cum să te mai oprești, odată ce guști unul.
Am avut o dulceață de gutui foarte închegată, așa că mi-a intrat destul de puțină făină. Din cauza asta (că a fost prea închegată și nu a avut mai deloc lichid) mi-a ieșit un aluat tare sfărâmicios. Pur și simplu nu am putut să-l adun să-l fac o bilă mare. Însă nu a fost nicio problemă asta, căci până la urma mi-au ieșit niște biscuiți de post cu dulceață de gutui foarte buni.
Biscuiți de post cu dulceață de gutui
Porții: 500 grame
Calories: 480kcal
Ingrediente
- 220 grame făină
- un vârf de linguriță de praf de copt
- 200 grame dulceață de gutui sau gem de caise
- 100 grame zahăr
- 80 ml ulei
- un praf de sare
Preparare
- Amestecăm dulceața cu zahărul, uleiul, sarea. În loc de dulceața de gutui puteți folosi un gem de caise (un gem galben în special). Însă țineți cont că dacă gemul/ dulceața voastră este mai lichidă atunci sigur aluatul va cere mai multă făină. Eu după cum am zis mai sus, am avut o dulceața foarte închegată, fapt ce mi-a dat bătăi de cap pentru că mi-a ieșit aluatul sfărâmicios.
- Peste acest amestec adăugăm făina și praful de copt. Făina n-o puneți toată odată. Poate fi prea multă, ori prea puțină. Mă repet, știu, însă contează foarte mult consistența gemului vostru.
- Formăm bile, pe care le aplatizăm cu un ciocan de șnițele sau o furculiță sau pur și simplu în palmă, caz în care nu vor avea model.
- Coacem biscuiții 10 minute la foc mediu (180°). Când sunt gata, îi lăsăm să se răcească pentru că sunt foarte foarte moi calzi și dacă îi luăm, se vor rupe. Eu i-am copt mai multicel un pic, am uitat de ei 😀
- Îi păstrăm într-o caserolă închisă ermetic 4-5 zile.