12.11.2020Farfuria Colorată > Altele >
batoane cu cereale

Batoane cu cereale – sănătoase și gustoase

Batoane cu cereale, rețetă super sănătoasă pentru cei mici și cei mari. Ne plac gustările dulci. Probabil că și vouă, altfel nu vă aflați aici, în căutarea unei rețete care să vă satisfacă pofta de ceva bun. Ne bat la ușă sărbătorile de iarnă, așa că m-am gândit ca astăzi să vă prezint ceva mai ușor, mai sănătos, pentru că oricum ne vom încărca de prea multe bucate grele perioada ce vine.

Așadar, în atenția d-voastră și în premieră pe acest blog culinar, plin de dulciuri care mai de care mai gustoase, mai bogate în calorii, vă prezint o rețetă dulce, însă extrem de sănătoasă! Batoane cu cereale – bune pentru gustările copiilor, bune la alergat, bune la o plimbare în parc, bune de luat la muncă sau de ronțăit la un film.

Este o rețetă care se face extrem de rapid, nu necesită cine știe ce calități culinare și vă asigur că sunt mult mai sănătoase decât batoanele găsite în comerț. Dacă citiți eticheta, veți vedea cât de „sănătoase” sunt cele din urmă.

Dacă vă plac rețetele mele, puteți contribui cu un share pe facebook – nu vă costă absolut nimic, însă mie îmi aduce o mică bucurie. De asemenea vă invit să mă urmăriți și pe canalul de YouTube, unde veți găsi rețetele în mod video, pentru o mai bună înțelegere a modului de preparare, zic eu. Nu costă nimic să dați un subscribe, un like ori un share!

Batoane cu cereale - sănătoase și gustoase

Preparare10 minutes
Gătire30 minutes

Ingrediente

 • 150 grame cereale Musli
 • 20 grame stafide
 • 10 grame semințe de in
 • 50 grame unt topit
 • 3-4 linguri de lapte

Preparare

 • Am pus cerealele, stafidele și semințele de in la robot și le-am mărunțit foarte puțin. Nu am lăsat prea mult ca să nu iasă un praf fin, ci să mai rămână bucăți măricele. Stafidele le puteți tăia cu un cuțit dacă doriți, dacă nu se pot pune și întregi. Eu le-am tăiat, la robot nu prea s-au mărunțit. Nu le-am lăsat întregi, pentru că mie nu-mi plac stafidele, așa că prefer să nu le simt în nimic.
  batoane cu cereale
 • Apoi pur și simplu am turnat untul topit și laptele. În funcție de cerealele pe care le aveți e posibil să nu fie nevoie de lapte sau chiar să fie de mai mult. După ce turnați untul și omogenizați bine, în funcție de consistență puneți lapte.
 • Eu am obținut un amestec ce poate fi modelat. Am pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am așezat în strat mai gros, ca să fie cam cât un baton. L-am presat bine de tot cu fundul unui pahar și am copt în cuptorul preîncălzit cam 30 de minute la foc mediu.
  batoane cu cereale
 • Lăsăm să se răcească complet, apoi putem tăia după plac.
  batoane cu cereale

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Batoane cu cereale – sănătoase și gustoase"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating